KOMANDOSI OTKRILI ŠTA JE BIO PLAN: Zarobljeni Amerikanci progovorili - nisu hteli da ubiju predsednika Haitija

Novosti online

09. 07. 2021. u 09:58

AMERIKANCI koji su zarobljeni na Haitiju nakon ubistva predsednika Žovenela Moize rekli su tokom ispitivanja da im nije bio cilj da ubiju šefa ostrvske države, piše RIA Novosti pozivajući se na Nuvelist.

КОМАНДОСИ ОТКРИЛИ ШТА ЈЕ БИО ПЛАН: Заробљени Американци проговорили - нису хтели да убију председника Хаитија

Foto: AP Photo/Jean Marc Herve Abelard/AP Photo/Dieu Nalio Chery, File

Sa 26 Kolumbijaca uhapšena su i dvojica Amerikanaca haićanskog porekla - DŽejms Solaž i Žosef Vinsent.

- Oni tvrde da su prevodioci. Cilj plaćenika bio je da uhapse predsednika Moizea, a ne da ga ubiju - rekao je sudija Klement Noel za haićanske medije za izdanje, pozivajući se na svedočenje Amerikanaca.

Atentatori su tvrdili da su imali nalog za hapšenje predsednika, ali nije još uvek utvrđeno o kakvom nalogu se radi.

Solage je izjavio da se za "ovaj posao prijavio na Internetu“. Prema njegovim rečima, na Haiti je stigao pre mesec dana, a plaćenici - pre tri meseca.

Sudija je otkrio šta je nađeno u vozilima atentatora. Prema njegovim rečima, pored vatrenog oružja i dolara, pronađen je i server kamera za video nadzor instaliran u Moizovoj kući i čekovna knjižica njegove supruge.

Predsednika Moiza (53) ubili su nepoznati napadači u noći između 6. i 7. jula u njegovoj privatnoj rezidenciji, a njegova supruga Martin Mari Etijen DŽozef, koja je, takođe, ranjena u ovom napadu, u kritičnom je stanju i prebačena je u bolnicu u Majami.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)