VAKCINACIJA OBAVEZNA ZA NASTAVNO OSOBLJE? Ko odbije imunizaciju- isključuje se iz školskog sistema

Tanjug

08. 07. 2021. u 12:06

ITALIJANSKI komesar za vanredne situacije general Frančesko Filjulo zatražio je od regiona da oranizuju vakcinaciju školskih i univerzitetskih profesorra i drugog školskog osoblja, koje još nije imunizirano, piše agencija Ansa.

ВАКЦИНАЦИЈА ОБАВЕЗНА ЗА НАСТАВНО ОСОБЉЕ? Ко одбије имунизацију- искључује се из школског система

Ilustracija/ Foto I. Marinković

Do sada je, u proseku, vakcinisano 85 odsto nastavnog osoblja, ali u nekim regionima taj broj je ispod 80.

Podsticaj da se što pre vakciniše celo nastavno osoblje i zaposleni u obrazovnim ustanovama jeste u cilju organizovanja direktne nastave u novoj školskoj godini.

Predsednik nacionalnog sindikata direktora škola Atilio Frata preporučuje da vakcinisanje nastavnog osoblja protiv kovida 19 bude obavezno, kao i za lekare.

- Neko ko odbije da se vakciniše predstavlja opasnost za društvo i mora biti isključen iz nastavnog procesa. Isto važi i za studente i učenike. Treba vakcinisati sve od 12 do 16 godina. Antikovid imunizacija spasava živote - rekao je Frata, koji je za sutra najavio protest ispred ministarstva za obrazovanje a protiv nastave na distancu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)