DELTA SOJ U ITALIJI: Sve više zaraženih novom varijantom korone

Milica Ostojić

06. 07. 2021. u 20:10

FEŠTE za vikend, na godišnjem odmoru, bezbrižnost, opuštenost, želja za zabavom u morskim strukturama i već stiglo istinski zabrinjavajuće širenje indijskog soja Delta jer najveći broj mladih nije vakcinisan a ne pridržava se preventivnih sigurnosnih mera.

ДЕЛТА СОЈ У ИТАЛИЈИ: Све више заражених новом варијантом короне

Foto: Tanjug

Na moru u rimskom obalskom pojasu u Ostiji, u Fređene, u Fjumićinu, u regionu Lacio, ovaj soj je već prisutan sa 70 procenata otkrivenih pozitivnih poslednjih dana, prisutan je u Maremi u Toskani, ali i na Sardiniji, u regionu Marke, u letovalištima su otkrivena prava žarišta mutacije Delta, mladi između 20 i 21 godinu prevashodno, neki su bili i asimptomatični i kontrolom utvrđen je Delta soj, širili su virus a da to nisu ni znali. 

U Napulju je stvoreno pravo žarište tako što je jedna grupa mladih boravila na odmoru u Španiji i na povratku donela Delta soj.

Takva je situacija u Italiji i to je rezultat posle samo jedne sedmice od skidanja maski na otvorenom prostoru a u sveukupnom zbiru poslednjih dana beleži se porast pozitivnih na Kovid-19 na nacionalnom nivou od 0,4 do 0,57 procenata što predstavlja već prvo upozorenje da se vratimo obazrivosti, jer korona virus nije nestao. I očekuje se uvećanje broja zaraženih jer leto je u punom jeku, okupljanja mladih i zabave, s toga ostaje otvoreno pitanje ranije najavljenog otvaranja diskoteka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!