NAJBOLJI GRAD ZA RAD NA DALJINU: Ova metropola ponela prvo mesto na listi "digitalnih nomada"

Tanjug

05. 07. 2021. u 17:19

NAJBOLJI grad na svetu za rad na daljinu je Melburn, prema rang listi platforme za nekretnine Nestpik.

НАЈБОЉИ ГРАД ЗА РАД НА ДАЉИНУ: Ова метропола понела прво место на листи дигиталних номада

Foto S. Janković

Melburn je dobio najviše ocene u više kategorija važnih za uslove života, kao što su bezbednost, zdravstvena zaštita, kultura i razonoda u slobodno vreme, kao i infrastuktura za rad na daljinu, prenosi CNBC.

Australijska metropola je takođe samo jedan od 10 gradova na Nestpikovoj rang listi koji nudi „digitalnu nomadsku“ vizu - specifičan dokument koji omogućava samozaposlenima i stranim radnicima da od kuće rade u toj zemlji.

Na drugom mestu ove rang liste nalazi se Dubai, treći je Sidnej, a slede Talin, London, Tokio, Singapur, Glazgov, dok prvoplasiranih deset zaokružuju Montreal i Berlin.

Nestpikova studija je obuhvatila 75 svetskih gradova, koje je ta platforma izabrala na osnovu raznih istraživanja u kojima su oni često navođeni kao destinacije „najbolje za život“.

Gradovi su ocenjivani u tri opšte kategorije - troškovi i infrastruktura, zakonodavstvo i slobode i uslovi života.

Primera radi, kada je reč o troškovima i infrastrukturi, analizirane su cene i dostupnosti odgovarajućeg prostora za kućni ofis.

U slučaju Melburna, prosečna stanarina za apartman s jednom spavaćom sobom iznosi 681 evro mesečno. San Francisko u tom pogledu najskuplji sa cenom zakupa prostora za kućni ofis od 1.736 evra mesečno, dok je Rio de Žaneiro najjeftiniji sa prosečnom kirijom od 119 evra mesečno.

Nestpik je takođe prilikom ocenjivanja uzimao u obzir procenat potpuno vakcinisanih žitelja svakog grada protiv kovida-19, kao indikator vladinih odgovora na tekuću zdravstvenu krizu, navodi američka tv stanica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)