PROVOKACIJA I "POKAZIVANJE MIŠIĆA": Zaharova o vežbama NATO-a u Crnom moru

Tanjug

01. 07. 2021. u 20:25

MORNARIČKA vežba "Morski povetarac 2021" Crnom moru, provokativno je demonstriranje sile NATO snaga i ciljana destabilizacija situacije u blizini ruskih granica - poručila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ПРОВОКАЦИЈА И ПОКАЗИВАЊЕ МИШИЋА: Захарова о вежбама НАТО-а у Црном мору

Foto: EPA

- Vežbe su svakako provokacija i ''pokazivanje mišića''. Pozvano je više od 30 zemalja, dovedeni vojni brodovi, oko 5.000 vojnika. Dok istovremeno poručuje da je spremna na dijalog, Alijansa zapravo ciljano destabilizuje situaciju i povećava opasnost od oružanih incidenata - navela je Zaharova na konferenciji za novinare, prenosi TAS S.

Ona smatra da se to radi namerno kako bi još jedan region na svetu pod rukovodstvom SAD postao nestabilan i počeo da predstavlja pretnju, a prema njenim rečima, nema sumnje da manevri na Crnom moru imaju jasan antiruski prizvuk.

Trenutno se u Crnom moru održava međunarodna pomorska vežba pod nazivom „Si Briz-2021“, u kojoj učestvuju zemlje NATO i Ukrajina.

Ova najveća pomorska vežba u poslednjih 20 godina trajaće do 10. jula, a prema SAD, u manevrima učestvuju 32 zemlje, 5.000 vojnika, 32 vojna broda i 40 aviona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!