NATO BRODOVI U CRNOM MORU: Ruska flota kontroliše akcije (VIDEO)

Novosti onlajn

29. 06. 2021. u 13:58 >> 14:01

RUSKA Crnomorska flota kontroliše akcije brodova NATO-a i drugih zemalja koje učestvuju u vojnim vežbama „Morski povetarac“ (Sea Breeze-2021), navodi se u saopštenju Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije, prenose „Izvestija“.

НАТО БРОДОВИ У ЦРНОМ МОРУ: Руска флота контролише акције (ВИДЕО)

Foto: Tviter

- Snage i sredstva Crnomorske flote realizuju kompleks mera kontrole akcija brodova udruženih vojno-pomorskih snaga NATO-a i drugih zemalja koje učestvuju u vežbama 'Morski povetarac' koje su počele 28. juna 2021. godine u severozapadnom delu Crnog mora - navodi se u saopštenju.

Ranije je saopšteno da je američki raketni razarač „Ros“ (USS Ross) uplovio u vode Crnog mora gde će učestvovati u vežbama „Morski povetarac“.

U Crnom moru su 28. juna počele godišnje američko-ukrajinske vojne vežbe „Morski povetarac 2021“. Učesnici će uvežbavati borbene operacije na moru, kopnu, u vazduhu, desant padobranaca, protivbrodsku i protivvazdušnu  borbu sa protivnikom. Ruska delegacije je tokom sastanka o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja u Beču ukazala na razmere i agresivnost vežbi „Morski povetarac“ koje ne doprinose bezbednosti u regionu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024