NASTAVLJENO PREPUCAVANJE RUSA I ČEHA OKO VOJNOG SKLADIŠTA: Član Dume poručio - "Pre će dobiti slušni aparat nego 40 miliona evra"

Tanjug

29. 06. 2021. u 09:09

Češki političari će pre dobiti slušni aparat nego kompenzaciju od Rusije za eksplozije u Vrbjeticama 2014. godine, izjavio je danas predsednik Odbora za spoljne poslove ruske Dume Leonid Slucki.

НАСТАВЉЕНО ПРЕПУЦАВАЊЕ РУСА И ЧЕХА ОКО ВОЈНОГ СКЛАДИШТА: Члан Думе поручио - Пре ће добити слушни апарат него 40 милиона евра

Foto: pixabay

- Apsurd čeških zahteva za naknadu štete u iznosu od 25,5 miliona evra za eksplozije u skladištu oružja Vrbetice, pomenut u medijima, uporediv je samo sa apsurdnošću samih tvrdnji navodne umešanosti ruskih obaveštajnih službi u taj incident - naveo je Slutski na svom Telegram kanalu, preneo je TAS S.

Slucki je sa žaljenjem primetio da "praška praksa namerne degradacije rusko-čeških odnosa i dalje podriva perspektive njihovog potencijalnog rešavanja".

Novinski sajt Mlada Fronta Dnes izvestio je da je zamenik češkog ministra spoljnih poslova Martin Smolek uručio ruskom ambasadoru u Češkoj Aleksandru Zmejevskom notu u kojoj se zahteva puna naknada štete nastale usled eksplozija u Vrbeticama, za koje Prag optužuje ruske obaveštajce.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!