NOVI SUKOBI U JERUSALIMU: Povređena tri Palestinca - protestovali nakon molitve u džamiji Al-Aksa

Tanjug

18. 06. 2021. u 17:22

PALESTINCI su protestovali nakon današnje molitve u džamiji Al-Aksa u Jerusalimu i nakratko se sukobili sa izraelskom policijom, a tri demonstranta su povređena.

НОВИ СУКОБИ У ЈЕРУСАЛИМУ: Повређена три Палестинца - протестовали након молитве у џамији Ал-Акса

Jerusalim / Foto B. Subašić

Hramovna gora, gde se nalazi džamija Al-Aksa, ali i svetinje Jevreja i hrišćana, je treće najsvetnije mesto u islamu i često je bilo mesto sukoba Izraelaca i Palestinaca.

Ovog puta, policija se uzdržala od ulaska u kompleks i delovala je opreznije, verovatno po nalogu nove vlade Izraela, preneo je AP.

Palestinski Crveni polumesec je saopštio da su dva Palestinca ranjena gumenim mecima, a na trećeg je bačen kamen.

Dodaje se i da su mladi Palestinci bacali kamenje na policiju koja je bila na ulazu u kompleks, a koja je ispalila šok bombe i gumene metke.

Na stotine ljudi demonstriralo je kao odgovor na skup jevrejskih ultranacionalista od utorka, među kojima su mnogi vikali "smrt Arapima" i "neka vam gori selo".

Palestinci su protestovali protiv uvreda na račun proroka Muhameda, a nakon što se pojavio video snimak na internetu na kojem se čuje kako ga pojedini ultradesničari vređaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!