DRMA SE VLADA: Švedska leva stranka želi da izglasa nepoverenje?

Tanjug

17. 06. 2021. u 12:42

ŠVEDSKA Leva stranka saopštila je danas da će tražiti podršku da se premijeru Stefanu Levenu izglasa nepoverenje zbog planova za ublažavanje propisa kontrole novoizgrađenih stanova.

ДРМА СЕ ВЛАДА: Шведска лева странка жели да изгласа неповерење?

FOTO: EPA

 - Sada tražimo podršku za glasanje o nepoverenju - rekao je lider Leve stranke Noši Dadgostar na konferenciji za novinare, a prenosi agencija Rojters.

Toj stranci je potrebna podrška najmanje još jedne stranke da bi se glasalo o nepoverenju, a za čije bi izglasavanje bila potreba većina u parlamentu sa ukupno 349 poslaničkih mesta.

Ovakva situacija, prema ocenama Rojtersa, znači da je švedska vlada levog centra sve bliža krizi zbog zakona o ublažavanju kontrole u stambenom sektoru.

To je podstaklo spekulacije i o mogućem održavanju vanrednih izbora.

Politička scena Švedske je ozbiljno podeljena od izbora u 2018. godini. Premijer Stefan Leven predvodi manjinsku vladu levog centra koja se oslanja na podršku Leve stranke i još dve male stranke desnog centra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima