NE SMETAJU IM SANKCIJE ZAPADA: Rusija treći najveći izvoznik robe u EU

Srna

15. 06. 2021. u 23:28

Rusija je treći najveći izvoznik robe u EU, uz vrednost izvezenih artikala od 42,5 milijardi evra u periodu od januara do aprila ove godine, navodi se u izveštaju evropske agencije za statistiku "Evrostat".

НЕ СМЕТАЈУ ИМ САНКЦИЈЕ ЗАПАДА: Русија трећи највећи извозник робе у ЕУ

FOTO: Depositphotos

U izveštaju se navodi da je u prva četiri meseca ove godine izvoz ruske robe uvećan za 12,4 odsto u odnosu na isti period prošle godine, kada je vrednost izvezenih artikala iznosila 37,8 milijardi evra.

Isti izveštaj pokazuje da je izvoz robe iz EU u Rusiju u istom periodu uvećan za 7,3 odsto, sa 25,9 na 27,8 milijardi evra.

Kina je prva na listi izvoznika robe u EU, uz vrednost od 139,4 milijarde evra, a na drugom mestu su SAD sa vrednošću od 71,4 milijarde evra, preneo je TASS.

Kada se radi o izvoznicima robe iz EU, na prvom mestu su SAD sa vrednošću od 125,4 milijarde evra, druga je Velika Britanija sa 87,9 milijardi evra u prva četiri meseca 2021. godine, a na trećem mestu je Kina sa 73,9 milijardi evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)