NEMA TREĆE OPCIJE: Ukrajinci imaju samo dva puta za rešavanje sukoba u Donbasu - jedan je rat sa Rusijom!

Novosti online

15. 06. 2021. u 12:07

UKRAJINA ima samo dve opcije za rešavanje situacije u Donbasu, izjavio je savetnik delegacije Kijeva u Trilateralnoj kontakt-grupi za Donbas Aleksej Arestovič.

НЕМА ТРЕЋЕ ОПЦИЈЕ: Украјинци имају само два пута за решавање сукоба у Донбасу - један је рат са Русијом!

Foto: Instagram

Prema njegovim rečima, moguće je ili započeti direktan sukob sa Moskvom ili se osloniti na diplomatsko rešenje tog pitanja.

- Zasad imamo dve glavne mogućnosti: otvoreni sukob sa Rusijom ili zadržavanje političko-diplomatskog kursa rešavanja situacije, čak i ukoliko je njegov koeficijent korisnog dejstva 0,001 odsto. Ja ne vidim treću opciju - rekao je Arestovič za televiziju "Ukrajina 24".

Kako je dodao, normandijski format i Minski sporazumi ostaju „jedini prihvatljivi“ scenariji u aktuelnoj situaciji. Pritom je istakao da Kijev ne može sebi dozvoliti takvu vrstu igre da „odbaci“ te sporazume i stvara nešto novo.

Nedavno je ukrajinska diverziona grupa izvela napad na posmatrački punkt Narodne milicije samoproglašene Luganske Narodne Republike i tom prilikom ubijeno je pet ustanika. Šef samoproglašene Luganske narodne republike (LNR) Leonid Pasečnik izjavio je da je diverziju odobrilo i isplaniralo rukovodstvo Ukrajine uoči sastanka predsednika Rusije i SAD.

Ukrajinske vlasti su u aprilu 2014. godine pokrenule vojnu operaciju protiv samoproglašenih Donjecke i Luganske narodne republike koje su proglasile nezavisnost nakon državnog prevrata u Kijevu. Prema poslednjim podacima UN-a u sukobu je stradalo preko 13.000 ljudi.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri