NOVO POPUŠTANJE MERA U GRČKOJ: Jedna od njih će posebno obradovati turiste iz Srbije

Novosti online

10. 06. 2021. u 11:04

IAKO je obaveza nošenja maski i dalje na snazi u Grčkoj, zemlja polako popušta epidemiološke mere.

НОВО ПОПУШТАЊЕ МЕРА У ГРЧКОЈ: Једна од њих ће посебно обрадовати туристе из Србије

Foto M. Anđela

Zamenik ministra civilne zaštite i upravljanja kriznim situacijama, gospodin Nikos Hardalis saopštio je da počev od 12. juna počinju da važe nove mere.

Jedna od njih će posebno obradovati naše turiste, naročito one koji su ljubitelji grčke muzike.

- Od subote, 12. juna, muzika će biti dozvoljena u delovima ugostiteljskih objekata na otvorenom koji su namenjeni za sedenje gostiju – izjavio je gospodin Hardalis.

Takođe je skraćeno i trajanje policijskog časa u Grčkoj. Od subote, 12. juna, policijski čas će trajati od 1:30 do 5h po lokalnom vremenu. Gospodin Hardalis je takođe najavio i da će policijski čas najverovatnije biti ukinut počev od 1. jula, ukoliko to aktuelna epidemiološka situacija bude dozvolila.

Objavljene su i druge mere tokom konferencije za štampu, ali su one uglavnom fokusirane na lokalno stanovništvo.

- I sada dobro znamo da svaka naša nepažnja može biti kobna za mnoge druge. Ali takođe dobro znamo kako se možemo nositi sa tim, kako da zaštitimo sebe i sve oko nas. Posmatrajući sanitarne mere i protokole, koji su naš štit od prvog dana pandemije, kroz program vakcinacije i stvaranja kolektivnog imuniteta, biće nam omogućeno da iza sebe ostavimo ovu situaciju bez presedana – dodao je Hardalis.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IRAN NEĆE ODGOVORITI: Okončani drektni međusobni sukobi Irana i Izraela