FRANCUSKA IZREKLA KAZNU: Američki gigant mora da plati 220 miliona evra

Novosti onlajn

07. 06. 2021. u 12:01

FRANCUSKO Nacionalno regulatorno telo za zaštitu konkurencije izreklo je tehnološkom gigantu "Guglu" novčanu kaznu od 220 miliona evra.

ФРАНЦУСКА ИЗРЕКЛА КАЗНУ: Амерички гигант мора да плати 220 милиона евра

Foto: Pixabay

- Regulatorno telo za zaštitu konkurencije izriče „Guglu“ sankcije u iznosu od 220 miliona evra zbog promovisanja njegovih usluga u sektoru onlajn oglašavanja“, saopšteno je u ponedeljak.

Nadzorni organ za zaštitu konkurencije dodao je da pored kazne postoje i obaveze koje je preuzela kompanija "Alfabet", u čijem je vlasništvu "Gugl", obećavajući da će konkurentima olakšati upotrebu njegovih alata za onlajn oglašavanje. 

- Odluka kojom se "Gugl“ kažnjava posebno je značajna jer je prva u svetu koja se bavi složenim algoritamskim procesima koji se koriste za oglašavanje na internetu - rekla je Izabel de Silva, koja je na čelu francuskog Regulatornog tela.

Obaveze američke kompanije, koje bi trebalo da važe tri godine, su deo nagodbe postignute sa francuskim regulatornim telom.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!