LUKAŠENKO UPOZORIO ZLONAMERNIKE: Ako u Belorusiji nešto "eksplodira", izbiće svetski rat

Novosti online

26. 05. 2021. u 12:08

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko upozorio je zlonamernike da ne preduzimaju ishitrene poteze jer će, ukoliko u Belorusiji nešto „eksplodira“, izbiti novi svetski rat.

ЛУКАШЕНКО УПОЗОРИО ЗЛОНАМЕРНИКЕ: Ако у Белорусији нешто експлодира, избиће светски рат

Foto: EPA

- Cilj je jasan. Znamo kome odgovara da demonizuje Belorusiju. Mi smo mala zemlja, ali odgovorićemo adekvatno. Postoje slični primeri u svetu. I pre nego što preduzmete oštre, nepromišljene akcije, setite se da je Belorusija centar Evrope. I ako ovde nešto izbije, to će biti još jedan svetski rat - rekao je predsednik u parlamentu u Minsku.

Lukašenko je upozorio da je njegova zemlja izložena pritisku bez presedana. Prema njegovim rečima, najnoviji događaji pokazuju da vlasti nisu uzalud upozoravale na jačanje ekstremizma.

- Priča o pokušajima državnog prevrata, fizičkog uklanjanja najviših zvaničnika, kao i izolacije rukovodstva Belorusije – jasna je potvrda toga. Pogledajte kakav pritisak bez presedana se danas vrši na na zemlju, kako žele da nas agresivno kazne, da nas postave na naše mesto i isprovociraju korišćenjem najprljavijih metoda i tehnologija - rekao je šef Belorusije.

Celokupna eskalacija sa strane Zapada je njihova zavist, nemoć i bes jer nisu uspeli da realizuju oružanu pobunu i državni udar u Belorusiji, niti će uspeti, istakao je Lukašenko.

Istovremeno, predsednik je upozorio da će Belorusija oštro odgovoriti na sve sankcije, napade i provokacije Zapada, jer Minsk drugi izbor nema.

- Treba vas zaustaviti danas, jer već sutra može da bude kasno - kazao je.

Lukašenko je dodao i da je uveren da se ulični protesti u Belorusiji više neće ponoviti budući da ekstremisti i teroristi više neće moći da manipulišu beloruskim narodom.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024