LETONIJA ODGOVARA ISTOM MEROM: Riga proteruje sve beloruske diplomate

Novosti onlajn

24. 05. 2021. u 17:57

MINISTARSTVO inostranih poslova Letonije namerava da odgovori istom merom na proterivanje letonskih diplomata iz Belorusije, saopštio je MIP baltičke republike.

ЛЕТОНИЈА ОДГОВАРА ИСТОМ МЕРОМ: Рига протерује све белоруске дипломате

Foto Pixabay

- Kao odgovor na akcije Belorusije, MIP Letonije je pozvao otpravnika poslova Belorusije kako bi ga informisao o identičnim merama i proterivanju beloruskih diplomata do normalizacije odnosa - navodi se u saopštenju MIP-a.

Ranije je ambasador Letonije u Minsku Ejnars Simanis bio pozvan u Ministarstvo inostranih poslova Belorusije zbog uvrede državne zastave republike u Rigi. Šef beloruske diplomatije Vladimir Makej je saopštio da je zatraženo od svih službenika ambasade Letonije da napuste Belorusiju, zajedno sa ambasadorom Simanisem. Ostaće samo jedno tehničko lice.

Podsetimo, na Svetskom prvenstvu u hokeju koje se održava u Rigi državna zastava Belorusije bila je zamenjena belo-crveno-belom (nezvaničnom zastavom opozicije).

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...