VUKOVARSKA policijska privela je 14 osoba zbog jučerašnjeg incidenta u Borovom Selu kod Vukovara, gde je grupa navijača pozivala na ubistva i pevala 'Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati'.

boki

03.05.2021. 12:05

Tuzno je sto srbi prezubljavsju u okruzenju stslne uvrede provokacije.Drzave Hrvarska nista nepredyzima pritiv nasilnika ili cak vecina iz vrha dezave velucaju ustastvo .Mi u Srbiji bolje postujemo nacionalne manjine nego same srbe ali to u svetu niko neceni sta da se takve provokacije dese u Srbiji svi bi skocili na noge

milena

03.05.2021. 12:09

Braca Hrvati su zaista opsednuti Srbima! Imaju li kakvog drugog posla sem da smisljaju primitivne i glupe napeve? Jadni li su pacenici kad' smo im mi Srbi non-stop u fokusu. Ko ih tako napravi zle i devijantne. Bolje bi im bilo da se sobom bave, imali bi mnogo korova da ociste. Srbija a Beograd posebno, nekada davno, samo zaboravilo se, izgradise im pola Dalmacije, i jos mnogo toga, a sad cemo ih klati. Ej, zemljo hrvatska, kuda zuris u tu pomrcunu? Pomozi im Boze, ne znaju sta rade!!!

Odavno je to

03.05.2021. 12:39

Pre 50-tak godina, na saboru za Mladu nedilju sam slušao pesme " O moj nožu drvenih korica, biće tebi srpskih džigerica" i " Mila mati ti me ubi, ne daj Srbu da me ljubi", u kolu, pred stotinama ljudi i milicijom. 20-tak godina kasnije, mladići iz tog kola su igrali fudbal s otkinutom glavom njihovog komšije, Srbina. Šta mislite, da li je neko odgovarao i da li sve ovo ima veze sa događajima iz devedesetih?

Milena

03.05.2021. 12:54

Зашто Ватикан не воли Србе Када је у 15.в Турска освојила Балкан,Византија и остале православне земље нису биле у могућност да се Турцима одупру.Тражиле су помоћ од западних хришћана,а Ватикан их је дочекао уценом.Обећана им је помоћ од земаља западне католичке Европе под условом да потпишу унију са Католичком црквом тј. да Православна црква призна врховну власт Ватикана. Васељенски патријарх Јосиф други из Цариграда је подлегао том притиску. На заказан сабор у Фиренци 1439.г. су дошли сви православни патријарси осим српског, чак и Руски митрополит Кијевски Исидор. Владар Србије Деспот Ђурађ Бранковић рекао је српском Патријарху Никону да ће га обесити уколико оде у Фиренцу. Те 1439.г. у Фиренци унију са Ватиканом су потписали сви, 31 православни верски поглавар сем српског Никона. Сазнавши да се Србија супроставила моћном Ватикану, руски велики кнез Василије други упокојио је свог патријарха Исидора кијевског због срамоте коју је нанео Русији. Када се и у Цариграду сазнало да Срби нису потписали унију настали су нереди. На захтев народа васељенски Патријарх Јосиф други морао је да се повуче тако да се од срамоте није ни вратио у Цариград већ се исте године упокио и сахрањен је у Фиренци у доминиканском манастиру Санта Марија Равела. Ватикан то Србима никад није опростио те католицима вековима усaђивао срцемржњу према Србима. Ниједна Православна Патријаршија није никад ратификовала потписе својих птријарха, а чак 21 их је званично поништено непосредно након сабора у Фиренци.

vladimir

04.05.2021. 23:14

To je Evropa u kojoj je "nacizam" samo gurnut pod tepih, i koji će kad tad eskalirati ponovo! Ništa novo, a "uhapšeni" će da se malo okrepe, dobiju nove instrukcije i napred u akciju!