IDU ULICAMA I VIČU "UBIJ SRBINA": Nezapamćen skandal na Vaskrs u Borovu (VIDEO)

Novosti online

02. 05. 2021. u 10:48

GRUPA muškaraca snimljena je danas na dan Vaskrsa u Borovu u Hrvatskoj kako ide ulicama i viče "Ubij Srbina", a snimci su objavljeni na Fejsbuk stranici "Općina Borovo".

ИДУ УЛИЦАМА И ВИЧУ УБИЈ СРБИНА: Незапамћен скандал на Васкрс у Борову (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Fejsbuk

Na snimcima se vidi kako muškarci uz pratnju policije skandiraju i provociraju stanovnike ovog mesta.

Dok mladići prolaze kroz mesto gde žive Srbi i uzvikuju "Ubij Srbina" policija polako ide iza njih kolima i ne interveniše. 

Povorka se zaputila do spomenika 12 hrvatskih policajaca koji su na ovaj dan 2. maja 1991. godine poginuli u sukobu sa lokalnim stanovništvom. 

Inače, ova navijačka grupa već godinama napada i maltretira Srbe u Vukovaru, a poslednja dva dana to čini sa Srbima u Borovu. Tako su se juče, za 1. maj, takođe u pratnji policije okupili u centru ovog mesta i na zidu jedne privatne prodavnice iz Vukovara, uz odobrenje vlasnika, napravili ogroman mural sa hrvatskom zastavom i znakovima hrvatskih vojnih snaga.

Kako mediji navode dok su oni crtali po zidu, čuvale su ih jake policijske snage. Na svojim stranicama na društvenim mrežama već su najavili obračun sa onima koji taj mural budu dirali.

Kako kažu meštani Borova, ova navijačka grupa već danima patrolira po selu, ispitujući teren, a jednog mladića su i napali pored pravoslavne crkve.

Opština Borovo se oglasila povodom oslikavanja murala i najavila da će naći rešenja da ga ukloni.

- Ako neko smatra da se na ovakav način može graditi zajednički život i razmišljati o budućnosti trebao bi se malo zapitati o čemu je razmišljao. Da li je direktor Veleprometa, trgovine koja u Borovu posluje godinama i čije su mušterije meštani Borova, davajući saglasnost grupi nepoznatih ljudi koja je došla u Borovo da naslikava murale kojima mesto u Borovu nije, uopšte razmišljao. Ako jeste onda se nije rukovodio razboritošću.

Na ovakav način samo se raspiruju tenzije i ni na koji način se ne doprinosi razvoju zajedničkog života između većinskog naroda i pripadnika srpske zajednice.Pozivamo sve meštane Borova da ne nasedaju na ovakvu provokaciju, a mi ćemo pronaći način da se izgled parka vrati u prvobitno stanje u što skorijem vremenu. - saopštili su iz Opštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

POGUBNE TEŽNJE: DŽonson tera Putina sa Balkana