KATASTROFA U HRVATSKIM BOLNICMA: Ostale i bez onkoloških lekova

Tanjug

08. 04. 2021. u 17:39

КАТАСТРОФА У ХРВАТСКИМ БОЛНИЦМА: Остале и без онколошких лекова

Foto: D. Milovanović

HRVATSKE veledogerije već neko vreme ne isporučuju lekove bolnicama zbog ogromnog duga, a iz vlade pokušavaju da umire situaciju, tvrdeći da će problem biti rešen uksoro, piše zagrebački Jutarnji list.

Ukazuje se da je nestašica lekova u bolnicama postaje sve veći problem nakon što su veledrogerije zbog ogromnih dugova obustavile isporuku.

Ministarstvo zdravstva, odnosno vlada, nisu u proteklih desetak dana uspeli da se dogovore sa veledrogerijama o plaćanju duga koji iznosi 6,5 milijardi kuna.

Ivan Klobučar, šef Oktal Pharme, jedne od hrvatskih veledrogerija, za N1 je rekao da imaju ogroman pritisak iz bolnica.

"Zovu nas zamenici direktora, pomoćnici ili šefovi odeljenja, traže da im dostavimo određene lekove. Mi smo jasno i glasno rekli da to više nismo u stanju zbog ogromnog duga koji postoji", rekao je Klobučar i dodao da je reč i o akutnim terapijama za onkološke bolesnike, koji moraju redovno da primaju lekove.

Upozoro je da je pitanje trenutka kada će, kako je rekao, negde eksplodirati jer ljudima, ako su bolesni, to je naravno najveći problem u životu.

Situacija, ističe, nije za smirivanje, nego za rešavanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

JUGO

11.04.2021. 00:56

Sta vam bre ja kazem EU e propast za sve nesamo za Hrvatsku tako ce biti i Srbiji ako ude tamo,,Sto bi Englezi izasli iz EU da je tako dobro koje lud da izade ako je tako dobro,nego su Englezi na vreme uvedeli da je propast za njih da su u EU pa se pokupili i izasli,,Osvestitese malo svi,,EU nato USA to je propast sta mislite sve te male drzave kao Makedonija Crna gora druzile sa kinom i Rusijom danas bi ziveli ko Bogovi + istu religiji imaju ko rusi ti sto vodu te drzave to su tako glupi neskolovani ljudi da bi i svoju rodenu majku prodali za saku dolara..Gledajte kako te drzave izgledaju danas samo problema nemaju novca ni da kupe lekove svojim gradanima tako je sa glupi politicara i narod sto glasaju za takih,,a Vidite gde je Srbija to je sve zahvaljujuci Presedniku Vucucu i Vladi koje svi rade u istom smeru i narod naravno koji vide da im je bolje sa njima..