TERORISTA PUŠTEN NA SLOBODU: Sud ukinuo pritvo Begzadu Spahiću, borcu Islamske države

Novosti online

03. 04. 2021. u 11:06

SUD BiH je ukinuo pritvor Begzadu Spahiću, osumnjičenom za odlazak na sirijsko ratište i pridruživanje terorističkoj organizaciji Islamska država, nakon što je Tužilaštvo dobilo dokumentaciju da je u Turskoj za ovo delo osuđen na četiri godine i dva meseca zatvora, potvrdio je tužilac Dubravko Čampara.

ТЕРОРИСТА ПУШТЕН НА СЛОБОДУ: Суд укинуо притво Бегзаду Спахићу, борцу Исламске државе

Foto: Printskrin

Čampara je pojasnio da se ovo smatra presuđenom stvari, imajući u vidu načelo koje važi svuda u Evropi, shodno Konvenciji o ljudskim pravima da se ne može dva puta suditi za isto delo.

Spahić je uhapšen 9. marta po nalogu Tužilaštva zbog sumnje za organizovanje terorističke grupe u vezi s krivičnim delom terorizam.

Tužilaštvo BiH ga sumnjiči da je 2013. godine u dva navrata iz BiH odlazio na ratište u Siriju, gde se priključio formacijama terorističke Islamske države.

Iz Tužilaštva BiH je ranije saopšteno da je tokom 2017. godine Spahić bio uhapšen u Turskoj, nakon čega je 11. februara ove godine izručen BiH i uhapšen po potjernici Opštinskog suda u Zenici, koja je bila raspisana protiv njega zbog drugih krivičnih djela.

Spahić je na ročištu izjavio da je u Turskoj 2017. godine osuđen na četiri godine i dva meseca zatvora za boravak u Siriji i pridruživanje terorističkoj organizaciji Islamska država.

(Srna)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove