UVODI SE POLICIJSKI ČAS U BOSNI I HERCEGOVINI: Nema kretanja od 21 sat do 5 ujutru - dopuštena okupljanja do 20 ljudi

Novosti onlajn

23. 03. 2021. u 15:40

NOVOM naredbom Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva naređuje se ograničavanje kretanja na celoj teritoriji FBiH od 21 sat do 5 sati ujutru.

УВОДИ СЕ ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ: Нема кретања од 21 сат до 5 ујутру - допуштена окупљања до 20 људи

Foto: pixabay

U narednom periodu smanjuje se i dopušteni broj ljudi na okupljanjima na 20 kako u zatvorenom tako i na otvorenom prostoru.

Ovim odredbama prilagođene su i mere koje važe za ugostiteljske objekte te se i kod njih smanjuje broj dopuštenih mesta u zatvorenom prostoru na 20, a dozvoljavaju se samo sedeća mesta uz držanje distance.

Izuzeto od ovoga, pozorištima i bioskopima dopušta se održavanje predstava i projekcija za do 70 ljudi, uz poštovanje epidemioloških preporuka.

U ugostiteljskim objektima i to samo na otvorenom (baštama i terasama) dozvoljava se upotreba i konzumacija nargila, uz obaveznu primenu jednokratnog nastavka i creva.

Ovom naredbom će se kantonalnim kriznim štabovima naložiti donošenje strožih odredbi shodno razvoju epidemiološke situacije.

Treba naglasiti kako su u Kantonu Sarajevo na snazi rigoroznije mere, da su zatvoreni ugostiteljski objekti i da ove naredbe nisu u koliziji.

(Kliks.ba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OVO JE PRIPREMA ZA DRŽAVNI UDAR: Milanović -  Gotovo je, ne mogu ništa