KUPITE VAKCINE: Besni građani protestuju ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo

Novosti online

08. 03. 2021. u 21:39

GRUPA građana večeras se okupila ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo, jer su nezadovoljni novim merama.

КУПИТЕ ВАКЦИНЕ: Бесни грађани протестују испред зграде Владе Кантона Сарајево

Foto: Printskrin

Među okupljenima su i ugostitelji. Prema njihovim rečima, oni pristaju na "lokdaun", ali da im Vlada KS finansijski pomogne. Ukoliko se to ne desi, najavljuju još masovnije proteste već za sutra. 

Prisutni su potom skandirali "kupite vakcine", preneo je Dnevni avaz.

Amar Trbović, vlasnik kafića, kazao je da nije problem da uvedu vanredno stanje, ali da im isplate sve njihove obaveze prema državi. 

- Ako nemaju finansija, neka naprave rebalans budžeta - kazao je Trbović.

Dževad Topić Topa, bivši pripadnik Armije BiH i vlasnik ugostiteljskog objekta, obratio se okupljenima. 

- Imali smo dva sastanka, prevareni smo. Mi tražimo da od sutra bude vanredno stanje, a zna se šta je vanredno stanje. Šta je razlika od sutra do petka i od petka do ponedeljka. Je li se to nećemo zaraziti do petka? Neka mi neko to objasni. Ovi što imaju plate, neka se odreknu 40 posto plate. - poručio je Topić. 

Na terenu su i sarajevski policajci. 

Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo, ranije je najavio da Kanton Sarajevo ide u "lokdaun" tokom vikenda. Biće zatvoreni svi poslovni subjekti, osim onih koji prodaju hranu i piće, benzinske pumpe, apoteke, potvrdio je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

- Imajući u vidu epidemiološku situaciju u KS, Vlada KS danas je zajedno zasedala sa Kriznim štabom KS. Razmatrali smo neke od najnovijih informacija koje je struka donela na taj sastanak - kazao je ranije Forto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)