IMUNIZACIJA U MAKEDONIJI: Najveći deo vakcina koje je donirala Srbija primiće zdravstveni radnici

Tanjug

15. 02. 2021. u 12:15

MINISTAR zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče potvrdio je danas da su u toku pripreme u modularnoj bolnici u kliničkom centru u Skoplju kako bi u sredu sa zdravstvenim radnicima počela vakcinacija protiv kovid-19.

ИМУНИЗАЦИЈА У МАКЕДОНИЈИ: Највећи део вакцина које је донирала Србија примиће здравствени радници

Foto: M. Anđela

- Imunizacija će se obaviti na pet mesta za vakcinaciju, a timove koji će to sprovoditi, čine medicinske sestre i lekari. Modularna bolnica radiće u dve smene, od 8.00 do 20 časova - objavio je Filipče na Fejsbuku, prenosi MIA.

Početnih 4.800 od 8.000 doza vakcine Fajzer, koliko je donirala Srbija, stiglo je u zemlju u nedelju, a do sredine februara iz Kine se očekuje 200.000 vakcina, kao i dodatne vakcine Fajzera nabavljene direktnim ugovorom s kompanijom, i one preko sistema Kovaks, navodi agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima