SARAJLIJE RUŠILE GARAŽU, PA PRONAŠLE PRAVO BLAGO: Mislili da je "krntija", a dostiže odličnu cenu (FOTO/VIDEO)

Novosti online

22. 01. 2021. u 13:05

САРАЈЛИЈЕ РУШИЛЕ ГАРАЖУ, ПА ПРОНАШЛЕ ПРАВО БЛАГО: Мислили да је крнтија, а достиже одличну цену (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Depositphotos

VESTI o starim automobilima, zaboravljenim u nekoj napuštenoj garaži ili šupi (tzv. "barn finds"), koji neočekivano budu pronađeni, da bi zatim bili restaurirani i postali veoma poželjni kolekcionarima spremnim da izdvoje velike svote novaca, obično dolaze "sa one strane okena".

Ovaj slučaj, međutim, nije iz Amerike, već iz našeg neposrednog komšiluka. I nije reč o nekom preskupom i retkom Bugattiju, već o čuvenom malom šmekerskom kupeu iz šedesetih i sedamdesetih.

Naime, radnici koji su rušili staru garažu u sarajevskom naselju Alifakovac, pronašli su beli Fiat 850 Coupé koji je u njoj stajao parkiran možda i duže od 30 godina.

Simaptični sportski automobil, koji još uvek nosi "SA" tablice sa petokrakom i "YU" nalepnicu na zadnjem staklu, sada bi mogao da završiti na otpadu, pošto je njegov vlasnik preminuo.

Sudeći prema fotogafijama, na automobilu nema vidljivih oštećenja, pa ukoliko bi bio restauriran, cena ovog oldtajmera bi mogla da dostigne iznos možda i veći od 15.000 evra.

Fiat 850 Coupé je, kao sportska verzija osnovnog modela 850 predstavljen 1965. godine, na Salonu automobila u Ženevi. Opremljen je motorom do 843 kubna centimetra, sa 47 konjskih snaga. Automobil je postizao maksimalnu brzinu do 135 km/h.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)