NISU NI ZNALI DA JE UKRADENA: Slika stara 500 godina nađena u – plakaru!

Srna

19. 01. 2021. u 19:02

SLIKA stara 500 godina otkrivena je u stanu u Italiji i vraćena u muzej, čije osoblje nije ni znalo da je ovo umetničko delo ukradeno.

НИСУ НИ ЗНАЛИ ДА ЈЕ УКРАДЕНА: Слика стара 500 година нађена у – плакару!

Foto: EPA

Kopija "Salvatorea Mundija", za koju se veruje da ju je naslikao Leonardo da Vinči, pronađena je u plakaru spavaće sobe u jednom stanu u Napulju.

Na slici je prikazan Isus Hrist sa jednom rukom podignutom, dok u levoj drži providnu kristalnu kuglu ili sferu koja ne prelama svetlost.

Ova slika je deo zbirke muzeja Doma u crkvi San Domeniko Mađore.

Vlasnik stana, star 36 godina, uhapšen je pod sumnjom da je primio ukradenu robu, saopštila je policija.

- Slika je pronađena u subotu zahvaljujući briljijantnoj i visprenoj operaciji policije - rekao je napuljski tužilac Đovani Melilo agenciji AFP.

Melilo je rekao da osoblje muzeja uopšte nije znalo da je slika ukradena, jer prostorija u kojoj se slika nalazila nije otvarana tri meseca zbog pandemije virusa korona.

Nije poznato kada je slika ukradena, jer niko nije prijavio nestanak, ali je muzej saopštio da je bila u njihovom posedu prošlog januara.

Policija istražuje okolnosti krađe, ali nema tragova provale.

- Moguće je da je ovo bila naručena pljačka od neke organizacije koja posluje u međunarodnom lancu trgovine umetničkim delima - rekao je Melilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!