OKUPATOR OŠTRI KANDŽE: Visoki predstavnik vređao Dodika, usledilo i sramno poređenje koje mu Srbi neće zaboraviti

Novosti online

14. 01. 2021. u 19:42

ОКУПАТОР ОШТРИ КАНЏЕ: Високи представник вређао Додика, уследило и срамно поређење које му Срби неће заборавити

Foto Ž. Knežević

VISOKI predstavnik u BiH Valentin Incko gostujući na teveleviziji N1 nazvao je srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika "kukavicom" zbog načina uklanjanja ploče sa studentskog doma na Palama, ali i slučaja ikona.

- Dodik se pokazao kao kukavica, nije je skinuo, već je zamolio kćerku Radovana Karadžića da to uradi. Isto se pokazalo s ikonom, kazavši da je dobio od neke porodice. Mora se menjati svijest ljudi. Nema loših naroda, ali ima loših pojedinaca. Ja to mogu reći kao Austrijanac. Mi smo imali puno ratnih zločinaca u Drugom svetskom ratu. Neki su streljani, neki osuđeni na doživotnu kaznu, ali važno je da se svest naroda menja, da mi nismo ponosni na takve ljude. To treba da se desi ovde i siguran sam da će se desiti. Da buduće generacije krenu lepše, oslobođene - rekao je Incko.

Incko nije naveo odakle mu informacija da je ,,Dodik molio ćerku Radovana Karadžića" da skine tablu sa imenom njenog oca".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Bara

15.01.2021. 09:42

A nisam cuo ni da je rekao da se vise od polovine Nemaca koji su cinili zlocine nad Srbima nije osudjeno nego su umrli prirodnom smrcu u blagostanju i viskim penzijama. A mene licno zanima da izmese ko i sta mu je bio otac i deda za vreme Agresije na Kraljevinu Jugoslaviju i zlocini koji su icinjeni u Vojvodini samo proziv Srba.

zdenko

15.01.2021. 13:23

Za one pare koje je ovde "zaradio" a radio je po nalogu, sta ocekivati? Ako je neko ocekivao postenje od ovog lika, sad se vidi, grdno je pogesio.

Sasa

16.01.2021. 11:34

Au fidasen reci firerovom zemljaku iz RS.Da li on stariji ili njegova Austrija koja je samistalna tek od 1952 god.A sta je bio Kut Valhajm u UN znali Incko to?

Perica

16.01.2021. 13:17

Hahahaha Pazi njega . Imali! Čoceče pa opljačkali ste sve narode. Misliš da je osuda za ono što su Austrijanci radili po Srbiji dovoljna. Kako se ono istrebljenje po Srbiji od 1914 pa ..do oslobođenja naziva . Jel to bio genocid istrebljenje ili nesto drugo. Svet bi bio drugačiji i bolji bez vas . 100 % tvrdim bio bi raj na zemlji bez vas Austrijanaca. Sve što imate opljačkali ste a i danas to radite.