TRAGEDIJA U RUDNIKU MRKOG UGLJA: Urušila se jamska prostorija, stradao rudar

Novosti online

14. 01. 2021. u 18:24

U RUDNIKU mrkog uglja Breza, u objektu "Kamenice" danas je došlo do nesreće u kojoj su četiri rudara povređena, a smrtno je stradao 47-godišnji Adis Zaimović, potvrdio je direktor tog rudnika Muamer Omerhodžić.

ТРАГЕДИЈА У РУДНИКУ МРКОГ УГЉА: Урушила се јамска просторија, страдао рудар

Foto: Depositphotos

Predsednik Sindikata rudara FBiH Sinan Husić potvrdio je da je na jednom od radilišta došlo do nesreće, odnosno urušavanja jamske prostorije prilikom čega su se velike količine uglja sručile na pet radnika.

Četvorica rudara su prebačena u bolnice, dok je peti, koji je bio u kritičnom stanju, preminuo u jami.

Oni su na nogama izašli iz jame, dok za petog, nažalost, nije bilo spasa. Kolege su ga pokušale izvući, ali nije davao znake života.

- Zaimović je bio palioc mina i nadzornik gradilišta. Nesreća se desila u, kako su posvedočili svi koji su bili na mestu nesreće, dobro podgrađenom delu, ali se iznenada obrušila veća količina materijala - kazao je Omerhodžić.

Iza poginulog radnika je ostala supruga sa troje dece.

(Klih.ba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)