OBJAVA HRVATA JE OSTAVILA MNOGE SRBE BEZ TEKSTA: Želim da se izvinim ako sam vas ikada uvredio! Hvala vam (FOTO)

Novosti online

13. 01. 2021. u 00:09

ОБЈАВА ХРВАТА ЈЕ ОСТАВИЛА МНОГЕ СРБЕ БЕЗ ТЕКСТА: Желим да се извиним ако сам вас икада увредио! Хвала вам (ФОТО)

Foto Tanjug

NA mreži Reddit jedan korisnik iz Hrvatske, Vedroops, uputio je novogodišnje čestitke Srbima, ali i zahvalio im se i to nakon što je Hrvatsku pogodio razoran zemljotres, a pomoć je među prvima uputila i Srbija.

Hrvat navodi da je početak 2020. godine proveo u Srbiji sa svojim prijateljima i to da mu je to bio prvi put da je bio u našoj zemlji.

- Mogu reći da su mi se Srbi kao narod dopali svojom velikom gostoprimljivošću, sveopštoj prihvatljivosti prema drugima i svojom velikodušnošću i duhovitošću - napisao je Hrvat.

On je dodaoo:

- Iako vas ja lično nikada nisam mrzeo, osim u mladim i glupim bezrazložno mrziteljskim godinama, mogu reći da ste mi nakon početka 2020. i tokom nje prirasli ka srcu, od razgovora sa Srbima koji su u velikoj većini slučajeva vrlo prijateljski, pa sve do vaše kulture i istorije kao dva primera.

On je iskoristio priliku da se putem ove objave i "izvini ako je ikada uvredio nekog Srbina tokom detinjstva".

- I nakon ove godine voleo bih da mogu da se izvinim svakom Srbinu kojeg sam slučajno uvredio dok sam bio doslovno dete, od ratnih prepucavanja do naslađivanja oko Kosova, jer mogu reći da su mi velika većina Srba koje sam upoznao, postali jedni od najboljih i najbližih prijatelja - navodi mladi Hrvat. - Osobe koje su mi u trenucima vraćale nadu u život i čovečnost, makar se oko nekih stvari ne slagali, što ne mogu reći za neke Hrvate.

Ističe da početak 2021. ne provodi u Srbiji, ali da se rado se priseća 1. januara 2020. i vremena koje je tada proveo u Srbiji, navodeći taj period kao jedan od najboljih razdoblja njegovog života.

Foto. Printskrin Reddit

On tvrdi da se u životu nije osećao tako prihvaćeno od okoline, kao što se osećao u Srbiji.

- Što je ironično, jer sam ceo život proveo u Hrvatskoj. Da skratim, nadam se da će ova 2021. godina biti bolja od prošle, i da će se naši odnosi, što politički, što opšti, nastaviti da se poboljšavaju kao sada, i da će glas (barem se nadam) većine uvek prevladavati glasnu manjinu - poručuje mladi Hrvat.

On je uputio važnu poruku svima:

- I nadam se da ćemo mi Hrvati uspeti da naučimo puno stvari o vama, kao i vi o nama, jer u nekim stvarima, jednostavno ste bolji od nas. Srećna nova godina, živeli vi meni svi dobri ljudi i želim vam sreću ove godine.

Ova objava ubrzo je naišla na reakciju drugih korisnika ove mreže, uključujući one iz Srbije, koji su mu takođe poželeli srećne praznike i uzvratili lepe želje.

Foto. Printskrin Reddit

Neki od korisnika su izneli i svoja iskustva o upoznavanju Hrvata ili Srba.

Odnosi između Srba i Hrvata poslednjih nekoliko dana nalaze se u žiži javnosti, nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Hrvatsku krajem decembra 2020. godine. Naime, pomoć koju je Srbija uputila Hrvatskoj naišla je na zahvalnost Vlade Hrvatske i hrvatskih građana.Ovi izrazi solidarnosti sežu još pre nekoliko godina kada se i Hrvatska našla Srbiji tokom poplava 2014. godine kada je uputila novac i ljudstvo našoj zemlji.

Foto. Printskrin Reddit

Mnogi su nakon zemljotresa u Hrvatskoj isticali na društvenim mrežama da je Srbija pomogla toj zemlji čak više nego Hrvatska katolička crkva.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Jovan

13.01.2021. 01:22

I sad mi treba da kazemo evo, ima i normalnih hrvata koji nas ne mrze, ajmo im ponovo u bratski zagrljaj, Juuuugooooslavijooo na nogeeee... bla bla bla... Ostavite se toga kao Boga vas molim, nikad vise sa njima!

Aspalathos

14.01.2021. 18:47

Биолошки балкански Славени су скиоцкани сви од истог генског материјала. Разлике су искључиво социолошке (вера, дијалекти, обичаји...). Кад ме неко упита шта сам по националности раније бих одговарао - Југословен, а сада објасним да сам "добро умешана вода Дунава и Јадрана". Недостатак ми је што сам школе завршавао у западним и источним крајевима бивше нам заједничке државе, па тако течно говорим на: е , и , ије , али то не бројим у стране језике.