NEREDI U ALBANIJI: Bačen suzavac, policija koristi vodene topove, ministar podneo ostavku (VIDEO)

Novosti online

10. 12. 2020. u 21:05

NEKOLIKA stotina ljudi, uglavnom mladih, okupilo se i večeras ispred zgrade ministarstva unutrašnjih poslova u Tirani da izraze protest zbog ubistva 25-godišnjeg Klodijana Raše kojeg je u utorak uveče ubio policajac.

НЕРЕДИ У АЛБАНИЈИ: Бачен сузавац, полиција користи водене топове, министар поднео оставку (ВИДЕО)

Foto: EPA

Tokom protesta izbili su sukobi demonstranata i policije. Policija je upotrebila suzavac i vodene topove da bi rasterala demonstrante, javio je Rojters.

​Demonstracije su održane i u drugim albanskim gradovima, ali manje nasilne.

U međuvremenu, albanski ministar unutrašnjih poslova Sander Leši podneo je ostavku premijeru Ediju Rami.

Rama je rekao da je upotreba sile od strane policijskih službenika bila preterana, kao i da će biti sprovedena istraga povodom slučaja, a počinilac zločina izveden pred lice pravde.

Na Klodijana Rašu je u utorak uveče pucao policajac pošto se nije odazvao zahtevu da se zaustavi zbog kršenja noćnog policijskog časa.

Ubistvo mladića dovelo je do protesta koji su održani i u sredu, kada je policija upotrebila suzavac kako bi sprečila da demonstranti uđu u kompleks zdanja albanske vlade.

(Sputnjik)

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!