PLENKOVIĆ PORUČIO MILANOVIĆU: Sve što si rekao je laž!

Tanjug

23. 10. 2020. u 18:39

ПЛЕНКОВИЋ ПОРУЧИО МИЛАНОВИЋУ: Све што си рекао је лаж!

Foto AP

ZA MANJE od dva sata u Zagrebu su vanredne konferencije za medije odvojeno održali predsednik i premijer, Zoran Milanović i Andrej Plenković, koji već nedeljama vode javnu raspravu iznoseći pritom teške međusobne optužbe, ali i najprizemnije uvrede.

Svojim javnim nastupima Milanović i Plenković jasno poručuju hrvatskoj javnosti da kohabitacija aktuelne vlasti nije moguća.

Milanović je novinarima rekao da ne polemiše sa premijerom, već da odgovara Plnkoviću, koji je lažnim dijagnozama izbegao služenje vojnog roka, zahvaljujući tome što mu je majka bila vojni lekar, da je bio štićenik svih režima, da se rugao Tuđmanu i da ga jedino zanima karijera".

U razmaku od sat i po vremena konferenciju je održao i premijer Plenković negirajući sve što je Milanović prethodno izneo i rekao da je predsednik sve što je izneo laž.

Milanović je prethodno rekao da ne može da se seti šta je istina od onog što poslednjih sedmica o njemu iznosi premijer.

Taksativno odgovarajaući Milanoviću, Plenković je primetio da je šef države postao "izuzetno nervozan" i da, kako je rekao, "odmah menja izraz lica" kada se pomene korupcionaška afera "Janaf".

Upitao je zašto baš ta afera, kada ih je u Hrvatskoj višse u ovom trenutku. Plenković je optužio Milanovića da ga, sa svim sto je radio od 2016. i radi dana, gura u "blato" i da pred njega baca "koru od banane" s ciljem da ga diskredituje.

Plenković je rekao da "govor mržnje" koju širi Milanović prema njemu, šurujući pritom sa hrvatskom desnicom, seže još 2016. godine kada je SDP izgubio parlamentarne izbore od HDZ-a.

"On (Milanović) je izgovorio puno neistina", rekao je Plenković.

Novinare je uglavnom zanimalo kada će prestati javna polemika predsednika i premijera, koja se događa u trenutku kada Hrvatska broji rekordan broj novozaraženih od korona virusa, kada veledrogerije traže dug od države u iznosu pet milijardi kuna i kad je zdravstveni sistem na ivici pucanja.

Mediji su ukazali premijeru da je neprimereno da, dok zvaničnici nekih drugih država vanredne konferencije drže zbog korone i drugim aktuelnim problemima, oni slušaju probleme o "ličnim odnosima" dvojice hratskih zvaničnika.

Plenković je rekao da ne zna kada će javna polemika između Milanovića i njega prestati, a na poziv jedne TV da sutra obojica dođu na sučeljavanje i javnosti objasne svoj sukob, premijer je odgovorio:

"A vama je stalo do gledanosti... Nećete raditi cirkus od mene...".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)