KO JE NAPADAČ NA BANSKE DVORE? Mladić iz okoline Kutine Rafalom iz kalašnjikova teško ranio policajca u centru Zagreba

IAKO još uvek nema zvanične informacije ko je napadač na Banske dvore, sedište hrvatske vlade koji je rafalnom paljbom iz kalašnjikova teško ranio policajca, spominje se dvadesetogodišnji mladić iz okoline Kutine.

КО ЈЕ НАПАДАЧ НА БАНСКЕ ДВОРЕ? Младић из околине Кутине Рафалом из калашњикова тешко ранио полицајца у центру Загреба

Foto: Printskrin

Do napada je došlo u 8,05 časova, a pola časa kasnije policija je obaveštena o novoj pucnjavi u elitnom delu grada gde su ambasade i tada je ustanovljeno da se napadač ubio.

Hrvatski premijer Andrej Plenković odbacio je odgovornost ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i najavio je strože bezbednosne mere pred zgradom hrvatske vlade i Sabora. Sve sednice su otkazane, a Markov trg na Gornjem gradu je zatvoren. Rupe od metaka viđene su i na okolnim zgradama, pa se pretpostavlja da je napadač pucao i prema zgradi Hrvatskog sabora.

Ranjeni policajac zadobio je četiri prostrelne rane na predelu ruke i tela i hitno je operisan. Lekari tvrde da na sreću nema oštećenja organa, a svo vreme nakon ranjavanja bio je u svesnom stanju.

Hitna pomoć uopšte se nije pojavila, već je prevežen u bolnicu kada su građani zaustavili sanitetsko vozilo koje se slučajno našlo na Gornjem gradu, prevozeći testove na Kovid-19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024