RAFAL PROBUDIO ZAGREB: LJudi u strahu istrčavali iz hrvatskog Sabora

Jurica Kerbler, Stalni Dopisnik iz Zagreba

12. 10. 2020. u 09:27

U ZAGREBU je u osam časova došlo do pucnjave pred zgradom hrvatske vlade na Gornjem gradu u kojoj je ranjen policajac. Napadač je pucao pred samim ulazom.

РАФАЛ ПРОБУДИО ЗАГРЕБ: Људи у страху истрчавали из хрватског Сабора

Foto: Ognjen Radošević

U zgradu vlade i teško ranio pripadnika obezbeđenja, koji je hitno prevezen u bolnicu.

Policija je okružila ceo Gornji grad i ubrzo je naišla na muškarca koji se ubio, a pretpostavlja se da je reč o napadaču na Banske dvore.

U vreme pucnjave u zgradi vlade nije bio premijer Andrej Plenković, ni ministri, ali je ubrzo stigao potpredsednik vlade Tomo Medved koji je izjavio da je najverovatnije reč o napadu na vladu.

Prema prvim informacijama napadač je imao kališnjikov i ispalio je rafal prema ulazu u zgradu gde je stajao policajac. Nakon toga je ispalio rafal i na zgradu Sabora, koja se nalazi preko puta zgrade vlade. Odmah se udaljio i otrčao malim ulicama koje vode iz Gornjeg grada prema rezidencijskom delu Zagreba, gde se ubio.

Nedavno je pred zgradom Sabora poslanik u Evropskom parlamentu Velimir Sinčić izveo performans iskrcavši pred samim ulazom lubenice, pa je premijer naredio ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću da pooštri kontrolu na trgu gde je zgrada vklade i Sabora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a