"UPROPASTIO JE POLOŽAJ AMERIKE U SVETU": Milanović izvređao i Trampa

HRVATSKI predsednik Zoran Milanović na susretu sa inostranim ambasadorima, među kojima je bio i američki, izređao je Donalda Trampa za kojeg je rekao da je sve upropastio.

УПРОПАСТИО ЈЕ ПОЛОЖАЈ АМЕРИКЕ У СВЕТУ: Милановић извређао и Трампа

Foto Tanjug/HINA

- Potiče na mržnju i upropastio je položaj Amerike u svetu. Huška i to je to”, rekao je Milanović za vreme berbe grožđa koju je organizovao za diplomate.

Na novinarsku primedbu da njegova retorika podseća na Trampovu Milanović je odgovorio da to smatra uvredom.

- Niti vređam manjine, niti podržavam bele supremaciste. Što je tu slično”.

Kazao je da njegov stil mnogo više podseća na Đo Bajdena za kojeg hrvatski predsednik kaže da je najsiromašniji senator i da ima radnički i katolički gard da se postavio prema nasilnicima svih vrsta.

”Bajden je za glavu iznad Majka Pompea”, rekao je Milanović uoči dolaska američkog državnog sekretara u petak u Dubrovniku.

Komentarisao je da do te posete dolazi ”dva dana pred izbore”, a Milanović je komentarisao i vlastite reči:

- Neko će da kaže, pazi što pričaš kao hrvatski predsednik, zameriće nam. Ali jedino tako ide.

Američki ambasador u Hrvatskoj Robert Kohort, kojeg je poistavio Tramp, odćutao je na ove komentare Zorana Milanovića i samo je promovisao avione koje je Amerika ponudila Hrvatskoj. Za prijašnje izjave hrvatskog predsednika koji je rekao da je najbolje kupiti ameriučke avione ambasador je kazao: ”Milanović je veoma pametan momak”.

Nešto pre susreta sa ambasadorima Milanović je izvređao i saborske poslanice Daliju Orešković i Marijanu Puljak za koje je rekao da su samodopadne i neozbiljne narikače.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna