LIDER HDZ BiH: Nema razloga da se Dodik kao dominantni predvodnik srpskog naroda u BiH ne sastaje sa politričkim vrhom Hrvatske!

S. M.

21. 09. 2020. u 15:51

ЛИДЕР ХДЗ БиХ: Нема разлога да се Додик као доминантни предводник српског народа у БиХ не састаје са политричким врхом Хрватске!

Foto: HDZ BiH

DRAGAN Čović, HDZ BiH, ocenio je jako korisnom nedavnu posetu Milorada Dodika, srpskog člana Predsjeništva BiH Zagrebu.

Naveo je da je Hrvatska značajan partner Bosni i Hercegovini te da će u narednom periodu biti još susreta.

-Stvari ne treba skrivati pod tepihom, mi smo krajnje podeljeno društvo, a ovako smo nesavršeno organizovani. Pogledajte samo kakve mi rasprave vodimo u javnosti, rekao je Čović.

Dodao je i da se sve nesuglasice trebaju zajednički raspraviti.

-Kada sam razgovarao sa kolegom Dodikom pre odlaska u Zagreb, kao i kolegama koje su ga primale, jasno sam iznio svoj stav. Ne vidim razlog što se dominatni predvodnik srpskog naroda u BiH ne bi sastao s bilo kim na svetu ili zašto se jedan član Predsedništva koji zaista predstavlja svoj narod ne bi našao s bilo kim u svetu, pa i sa Plenkovićem i Milanovićem, kazao je Čović.

Čović je poručio i da priča lidera SDA Bakira Izetbegovića o tome je jedan od naroda u BiH većina ili manjina predstavlja grubo kršenje Ustava BiH i da "ovaj put neće proći način ponašanja Izetbegovića i drugih koji tako misle".

Komentarišući izjave Izetbegovića koja se tiču izmena Izbornog zakona BiH i sporazuma koji su potpisali SDA i HDZ BiH u Mostaru, Čović je rekao da ga zabrinjava nivo odnosa prema datoj reči i pruženoj ruci ili potpisanom sporazumu.

-Sporazum koji smo potpisali precizirao je da će SDA i HDZ od 17. septembra do 17. decembra dogovoriti elemente Izbornog zakona kako bi se rešilo pitanje legitimnog predstavljanja, da bi se onda naredne godine, koja nije izborna, sve to završilo u parlamentarnoj proceduri. Međutim, komentar Izetbegovića posle našeg sastanka ukazao je na neka potpuno drugačija promišljanja, rekao je Čović.

Čović ističe da po pitanju potpisanog sporazuma nema pojašnjenja, jer je ovog puta uz potpisnike bilo šest svedoka, a i javnost je sve odmah imala na uvid.

-Obavezali smo se da će se nakon izbora u Mostaru biti održan sastanak. Nadam se da će mnogo stvari biti rešeno u naredna dva meseca i da neodgovorna bošnjačka politika, odnosno politika predstavnika tih stranaka, neće izazvati nepotrebnu reakciju i zaštitu interesa hrvatskog naroda u BiH, rekao je Čović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)