PARASTOS NA "PETROVAČKOJ CESTI": 25 godina od stravičnog zločina (FOTO)

Novosti online

08. 08. 2020. u 13:42

U PETAK 7. avgusta 2020. godine navršeno je punih 25 godina od stravičnog zločina - bombardovanja kolone izbeglica proteranih u "Oluji", koji su svoje večne pokoje zadobili upravo na ovom mestu nedaleko od Bosanskog Petrovca u selu Janjila, tačnije na mestu poznatijem kao "Petrovačka cesta".

ПАРАСТОС НА ПЕТРОВАЧКОЈ ЦЕСТИ: 25 година од стравичног злочина (ФОТО)

Foto: Printscreen TV AP

Tim povodom Njegovo Preosveštenstvo Episkop bihaćko-petrovački i rmanjski g. Sergije predvodio je parastos nevino postradalim civilima iz izbegličke kolone.

Vladici je sasluživalo sveštenstvo Eparhije bihaćko-petrovačke i gornjokarlovačke.

U svojoj pozdravnoj besedi Njegovo Preosveštenstvo Episkop bihaćko-petrovački i rmanjski g. Sergije govorio je o ovome stradanju mučenika koje je zasigurno njihov most za Carstvo Nebesko te na taj način "Petrovačka cesta" postaje cesta koja vodi u večni život, a svima onima koji su nemajući Boga u sebi, počinili ovaj zločin, a čija imena nisu poznata nama ljudima, poznata su Samom Gospodu u Kojega nema tajne i sve ono sakriveno biva javno i obelodanjeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove