"TEŠKO VAM JE, RAZUMEM": Porodica Rajić o pozivu predsednika Vučića i bolu zbog dece poginule na Petrovačkoj cesti

M. M.

07. 08. 2020. u 21:14

- PROČITAO sam u "Večernjim novostima" da je Spase Rajić, kome su poginuli sin i kćerka na Petrovačkoj cesti, rekao da se njegove dece možda ni ove godine niko ne bi setio da ih ja nisam pomenuo na mostu na Rači.

ТЕШКО ВАМ ЈЕ, РАЗУМЕМ: Породица Рајић о позиву председника Вучића и болу због деце погинуле на Петровачкој цести

Foto: M. Anđela

Meni je važnije da sam se setio to dvoje dece nego da se dodvoravam predstavnicima druge zemlje i medijima. Čuo sam se sa Rajićem, država će gledati da pomogne, da se ne zaborave deca koja su poginula samo zato što su Srbi - rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Nenad, sin Spase Rajića, kaže, za "Novosti", da ih je Vučićev poziv iznenadio.

- Bili smo na groblju kada nas je ujutru pozvao. A kada je čuo gde smo, izvinio se i rekao da će pozvati ponovo. Najpre sam mislio da se neko šali, ali sam prepoznao njegov glas.

Oko 14 sati usledio je novi poziv predsednika Srbije, koji je tada razgovarao sa Spasom Rajićem.

- Kako mi je otac prepričao razgovor, koji je potrajao, shvatili smo predsednikovu iskrenu želju da pomogne u rešavanju problema porodica koje su na Petrovačkoj cesti izgubile decu. Za nas, u danu našeg nemerljivog bola, poziv predsednika države je u neku ruku ohrabrenje. I mnogo nam znači što je sa nama podelio deo naše tuge. Rekao je ocu: "Teško vam je, razumem." - preneo nam je Nenad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)

LICEMERJE DRAGANA ĐILASA: Podržao je potpisivanje Briselskog sporazuma, e evo šta sad kaže (VIDEO)