USTAŠE U SPLITU: Ustaška obeležja tokom skupa povodom proslave “Oluje”

Tanjug

05. 08. 2020. u 01:08

SKUP veterana rata u Hrvatskoj održan je u utorak u Splitu povodom 25. godišnjice operacije hrvatske vojske i policije “Oluja", a na skupu su se mogla videti i neprimerena obeležja, između ostalog i ustaški pozdrav "Za dom spremni".

УСТАШЕ У СПЛИТУ: Усташка обележја током скупа поводом прославе “Олује”

Foto: printskrin

Kako javlja portal Indeks, na skupu udruženja ratnih veterana učestvovao je i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i predsednik Gradskog saveta Igor Stanišić.

-Mi smo ove godine prilagodili svečanost povodom 25-godišnjice ''Oluje'' epidemiološkim kriterijumima. Prošle godine smo imali veliki koncert Marka Perkovića Tompsona, ove godine to nije bilo moguće, ali veliki broj učesnika ide ujutru u Knin", rekao je Opara.

On je izrazio nadu da će i u sredu na proslavi "Oluje", akcije u kojoj je iz Hrvatske u avgustu 1995. proterano više od 250.000 Srba, biti lepo vreme, kao što je to bio slučaj tokom skupa u Splitu u utorak.

-Nijedna oluja ne može smetati proslavi ''Oluje''. Danas mi je bila čast, veliko zadovoljstvo i ponos biti u ovoj koloni veterana koji su nam pre 25 godina doneli najveće zadovoljstvo, sreću i ponos- rekao je, pored ostalog, Opara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)