USTAŠE U SPLITU: Ustaška obeležja tokom skupa povodom proslave “Oluje”

Tanjug

05. 08. 2020. u 01:08

SKUP veterana rata u Hrvatskoj održan je u utorak u Splitu povodom 25. godišnjice operacije hrvatske vojske i policije “Oluja", a na skupu su se mogla videti i neprimerena obeležja, između ostalog i ustaški pozdrav "Za dom spremni".

УСТАШЕ У СПЛИТУ: Усташка обележја током скупа поводом прославе “Олује”

Foto: printskrin

Kako javlja portal Indeks, na skupu udruženja ratnih veterana učestvovao je i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i predsednik Gradskog saveta Igor Stanišić.

-Mi smo ove godine prilagodili svečanost povodom 25-godišnjice ''Oluje'' epidemiološkim kriterijumima. Prošle godine smo imali veliki koncert Marka Perkovića Tompsona, ove godine to nije bilo moguće, ali veliki broj učesnika ide ujutru u Knin", rekao je Opara.

On je izrazio nadu da će i u sredu na proslavi "Oluje", akcije u kojoj je iz Hrvatske u avgustu 1995. proterano više od 250.000 Srba, biti lepo vreme, kao što je to bio slučaj tokom skupa u Splitu u utorak.

-Nijedna oluja ne može smetati proslavi ''Oluje''. Danas mi je bila čast, veliko zadovoljstvo i ponos biti u ovoj koloni veterana koji su nam pre 25 godina doneli najveće zadovoljstvo, sreću i ponos- rekao je, pored ostalog, Opara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

KIR SRBIN

05.08.2020. 10:39

Лепо, лепо! Шта предлажу наши стручњаци, дали да им упутимо извињење што нисмо присуствовали? А да био је овај Станишић, то је довољно.