Gordan Jandroković po drugi put šef Sabora

Jurica Kerbler – Stalni Dopisnik iz Zagreba

22. 07. 2020. u 17:10

GORAN Jandroković po drugi put je izabran za predsednika Hrvatskog saborana konstituirajućoj sednici u Zagrebu koja je zbog korona krize održana u posebnim uslovima. Za izbor Jandrokovića, donedavno glavnoj sekretara vladajućeg HDž-a, glasalo je 143 poslanika, jedan je bio suzdržan, a niko nije bio protiv.

Гордан Јандроковић по други пут шеф Сабора

Foto: Jutjub

Gordan Jandroković po drugi put je izabran za predsednika Hrvatskog saborana konstituirajućoj sednici u Zagrebu koja je zbog korona krize održana u posebnim uslovima. Za izbor Jandrokovića, donedavno glavnoj sekretara vladajućeg HDž-a, glasalo je 143 poslanika, jedan je bio suzdržan, a niko nije bio protiv.

”Ovo me čini ponosnim i zalagaću se za promicanje slobode, jednakosti. Mi u Saboru nismo jedan drugom neprijatelj, samo se razlikujemo u stavovima”, rekao je Jandroković nakon izbora. Do sada niko nije uspeo da bude dva puta izabran za šefa parlamenta.

Sledi izbor potpredsednika Sabora, a kandidat Domovinskog pokreta je pevač Miroslav Škoro. Lider Srba u Hrvatskoj Milorad Pupovac vodiće odbor za manjine, a njegov potpredsednik mogao bi da postane Zlatko Hasanbegović. ”Mislite na korifeja sa čudnom kapom”, reagovao je Pupovac, očito misleći na fotografije iz Hasanbegovićeve mladosti gde je pozirao sa ustaškom kapom na glavi.

Do kraja sedmice premijer Andrej Plenković predložiće i sastav nove vlade, koja bi sa radom trebala da počne u petak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)