GLAVNI TUŽILAC OTKRIO: On je direktan izvršilac ubistva Vanje, raspisana međunarodna poternica

Novosti online

04. 12. 2023. u 10:20

Za Lj. P., koji se sumnjiči za ubistvo male Vanje iz Skoplja, biće raspisana međunarodna poternica, saopštio je tužilac Gavril Bubevski na konferenciji za novinare koja je upravo u toku.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ОТКРИО: Он је директан извршилац убиства Вање, расписана међународна потерница

Foto: Printskrin/Telma

- Ministarstvo unutrašnjih poslova je u koordinaciji i pod rukovodstvom javnog tužilaštva tokom protekle noći rasvetlilo slučaj, dokazi su obezbeđeni. Nismo došli do ishoda koji smo svi želeli, već su dva lica ubijena, maloletnica i lice iz Velesa, koji su sahranjeni jedno u okolini Skoplja, drugo u okolini Velesa - rekao je ministar Oliver Spasovski na konferenciji za novinare koja još traje.

- Preduzete mere nisu nas dovele do izvršilaca ovog gnusnog dela. Petoro osoba je osumnjičeno, trojici je određen pritvor, jedno je van zemlje, a otac maloletnice je priveden i saslušan - rekao je Spasovski.

- Motiv je koristoljublje, gde je jedno lice, u dogovoru i sa znanjem člana porodice, organizovalo izvršenje dela kako bi se iznudio novac od majke, i kako bi svi imali koristi od toga - dodao je on.

- Glavni organizator i izvršilac je Lj. P. koji je 27. 11. 2023. godine negde oko 11 časova ubio maloletnicu iz pištolja, u strahu od dokaza do kojih bi Ministarstvo unutrašnjih poslova moglo doći, počinio je ovaj zločin. Učiniću sve da ovo čudovište dovedem pravdi čim kroči na naše tlo - rekao je Spasovski.

Za Lj. P., koji se sumnjiči za ubistvo male Vanje iz Skoplja, biće raspisana međunarodna poternica, saopštio je tužilac Gavril Bubevski na konferenciji za novinare koja je upravo u toku.

U pitanju je Ljupčo Palevski, zvani Palčo. On je, prema rečima tužioca, iz Makedonije otišao u Beograd, pa u Bugarsku i još uvek se utvrđuju svi aspekti. Napustio je zemlju 30. novembra.

- Glavni organizator i izvršilac, koji je, prema do sada utvrđenim dokazima, 27. 11, negde oko 10 časova, ubio maloletnicu iz pištolja, uplašen zbog dokaza koje bi policija mogla da nađe, napustio je zemlju. Idemo za njegovim tragom - rekao je Spasovski.

Kako je navedeno, za nekoliko osoba je određen pritvor do 48 sati.

- Pritvor od 48 sati određen je radi obrade dokaza i obdukcije tela, nakon čega će MUP izaći sa odgovarajućim izveštajem i javno tužilaštvo otvoriti postupak, nakon čega ćemo moći da ispričamo više detalja. Sada se vodi preliminarna istraga. Za licem koje se ne nalazi u zemlji u kojoj je podatak sporan biće raspisana i međunarodna poternica - naveo je Bubevski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)