KOKA-KOLA POTVRDILA: Čovek u Hrvatskoj se otrovao kiselom vodom "Romerquelle"

Novosti online

07. 11. 2023. u 13:58

KOKA-kola Hrvatska priznala je da je tačna informacija da je trovanje čoveka u Rijeci, koji je hospitalizovan sa hemijskim povredama jednjaka, povezano sa bočicom mineralne vode "Romerquelle". Tvrde da je reč o izolovanom slučaju.

КОКА-КОЛА ПОТВРДИЛА: Човек у Хрватској се отровао киселом водом Romerquelle

Foto Shutterstock

- Svesni smo izololovanog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom Romerquelle "Emotion  Blueberry Pomegranate Blueberry 330 ml". Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj. U potpunosti smo otvoreni za saradnju sa svim nadležnim telima - navodi se u saopštenju Koka-Kola Hrvatske, a koje je preneo Tanjug.

Priča o otrovnoj vodi u Hrvatskoj krenula je na društvenim mrežama, a potom su se oglasili iz KBC Rijeka, odakle je potvrđeno da imaju pacijenta sa hemijskim oštećenjem na jednjaku, a potom i policija.

Policija je navela da je sve u vezi sa ovim trovanjem prosleđeno tužilaštvu i nadležnim inspekcijama.

Slučaj trovanja vodom iz flašice u Hrvatskoj nije prvi, prethodila su mu još najmanje dva za koja je javnost saznala, od kojih se jedan dogodio još u maju, kada je jedan bračni par seo na ručak u jedan riječki restoran i naručio mineralnu vodu koja im je poslužena pre ručka, ali i slučaj jednog dečaka iz Krapine, preneo je Tanjug.

Stanko Laković je u razgovoru za hrvatsku RTL ispričao svoje iskustvo nakon što je popio samo gutljaj vode iz flašice.

- Čim sam stavio u usta, momentalno sam ispljunuo sve i meni su usta izgorela. I iz restorana su me nakon možda pola minute, minut poslali napolje - kazao je. Zaposleni u restoranu su pozvali hitnu pomoć koja ga je odvela. Iako se prvo sumnjalo na alergijsku reakciju, lekari su utvrdili da je reč o trovanju.

- Neko korozivno sredstvo, neka kiselina. Meni je par kapi prošlo dole po jednjaku i to mi je u suštini spalilo jednjak. Da sam popio više, ne bi me bilo - naveo je Laković.

Nije znao da objasni kako je hemikalija završila u bočici na njihovom stolu. Istakao je da se supruga vratila u restoran pošto je njega odvezla Hitna pomoć.

- Nisu hteli da joj daju ni bočicu ni čašu, već su iz frižidera izvadili drugu flašicu da bi mogla da slika šta je pio, koja vrsta pića. Kad je tražila račun, na računu je bilo samo meso koje smo naručili. Supruga je zvala policiju, policija nije htela da izađe na teren... - ispričao je Laković.

Vlasnik restorana je za RTL potvrdio da je jedan bračni par uz jelo naručio dve mineralne vode sa ukusom, ali nije znao da objasni zbog čega one nisu prikazane na računu koji im je izdat. Slučaj je završio na Opštinskom državnom tužilaštvu u Rijeci.

Laković je proveo sedam dana u bolnici, a zbog spaljenog jednjaka smršao je dvadeset kilograma. U početku je svakih sedam, a sada svakih 20 dana, išao na anesteziju i bužiranje, odnosno širenje jednjaka.

Inače, piće je popio još u maju, ali je javno progovorio tek prošlog meseca nakon što je pročitao priču o devetogodišnjem dečaku koji je u Krapini u ugostiteljskom objektu umesto soka od jabuke dobio opasnu tečnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)