NA ZIDU KRAJ PRAVOSLANOG HRAMA U ZAGREBU: Ispisani grafiti ”Za dom spremni”, dugački 10 metara

U NEPOSREDNOJ blizini pravoslavne crkve u Zagrebu ispisan je na zidiću deset metara dugačak grafit ”Za dom spremni” i poruka ”Milanović Jugoslaven” i ”Slava Ukrajini”, sa prepoznatljivim stilizovanim slovom ”U”.

НА ЗИДУ КРАЈ ПРАВОСЛАНОГ ХРАМА У ЗАГРЕБУ: Исписани графити ”За дом спремни”, дугачки 10 метара

Foto J. Kerbler

Nije jasno ko je mogao da ispiše tako velike uvredljive poruke u samom centru Zagreba, gde je hram na Cvjetnom trgu, a da ne bude primećen.

Slični grafiti osvanuli su i na drugim mestima u gradu.

Na dvorani Jehovinih svedoka je ispisano ”Ubice, Milanovićeva i Putinova crkva”. Na nekim mestima su grafiti ”Milanović = Putin”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)