"ON ŽIVI ZA TO DA SE NEGDE PREPARKIRA": Milanović o Plenkoviću kao mogućem šefu NATO-a

Novosti online

08. 04. 2023. u 19:06

PREDSEDNIK Hrvatske Zoran Milanović boravio je u Pregradi gde je dao izjavu za medije, u kojoj se između ostalog osvrnuo i na navode da je predsednik vlade Hrvatske Andrej Plenković ozbiljan kandidat za generalnog sekretara NATO-a, o čemu su pisala dva švedska lista.

ОН ЖИВИ ЗА ТО ДА СЕ НЕГДЕ ПРЕПАРКИРА: Милановић о Пленковићу као могућем шефу НАТО-а

Foto Tanjug

- Sutra će Bjelovarac objaviti da je Banožić kandidat za šefa NATO-a. Ne znam, sve je moguće - kazao je Milanović.

Kako prenosi Indeks.hr, Milanović je istakao da funkcija generalnog sekratara nije zamišljena i nikad nije funkcionisala kao nešto politički važno i kreativno.

- Međutim, u vremenima krize, intervencija u Srbiji 1999. i sada, 20 godina kasnije, sekretar NATO-a je medijski prisutniji, ali to stvara problem među saveznicima - dodao je predsednik Hrvatske.

Dodaje da „soliranje“ aktualnog generalnog sekretara Jensa Stoltenberga smeta nekim zvaničnicima NATO-a, a posebno Francuzima.

- To će morati biti neko ko će morati u startu izbiti iz glave da će biti kreativan, da će ga se nešto ozbiljno pitati, i koji će se morati dopasti Vašingtonu, ali i Parizu - ističe Milanović.

- On živi za to, on živi za to da se negde preparkira, to ga jako zanima i draška - rekao je Milanović o Plenkoviću i dodao da je potrebno izbeći da se datum parlamentarnih izbora prilagođava potrebama predsednika vlade.

Novinare je zanimalo i da li bi se u slučaju odlaska Plenkovića s pozicije premijera Milanović borio za tu poziciju.

- Ništa od toga, nikad - rekao je on.

BONUS VIDEO: Ovako vas oštećuju u marketima?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024