NEKAD NAJBOGATIJI HRVAT OPTUŽUJE I PREMIJERA PLENKOVIĆA: Ivica Todorić - Monstruozno su mi oteli "Agrokor", biću premijer

- PRE šest godina započelo je neprijateljsko preuzimanje moje imovine u Hrvatskoj.

НЕКАД НАЈБОГАТИЈИ ХРВАТ ОПТУЖУЈЕ И ПРЕМИЈЕРА ПЛЕНКОВИЋА: Ивица Тодорић - Монструозно су ми отели Агрокор, бићу премијер

Foto: Tanjug

Grupa Borg i Andrej  Plenković napravili su plan i krenuli sa zaverom. Sa jedne strane su rekli da sam kriminalac, a sa druge da je "Agrokor" u problemima - rekao je na konferenciji za štampu bivši vlasnik najveće kompanije na ovim prostorima, Ivica Todorić.

Tvrdi da je stanje u njegovoj kompaniji, koja se sada zove "Fortenova", loše.

- Kapitala gotovo nema. Da nisu prodali "Ledo" i to knjižili, ništa. Stručnjaci meni kažu da u životu nisu videli ovakvu situaciju. Hrvatski sud je utvrdio 35 milijardi duga od 50 milijardi prometa. "Fortenova" danas ima promet od 30 milijardi, a dug joj je 33,5 milijarde. Isti dug kao i mi - rekao je Todorić. -Bili smo najveća kompanija u Sloveniji, u Bosni i Hercegovini, u Srbiji. U Hrvatsku i njihove industrije sam ulagao milijarde i zato smo imali dug. A što su oni učinili? Gde su uložili? Zašto sad Plenković ne kaže? Profit je nula.

Ivica Todorić tvrdi da mu je jedino ostao dvorac u kojem stanuju četiri porodice. Već ranije je najavio politički angažman i da će osnovati svoju stranku.

- Biću premijer Hrvatske - poručio je Ivica Todorić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)