DETONIRANA OGROMNA MINA U RIJECI: Pogledajte snimak - stub vode se digao u vazduh (VIDEO)

Novosti online

19. 03. 2023. u 14:55

PROTIVBRODSKA mina zaostala iz Drugog svetskog rata danas je podignuta sa morskog dna u riječkoj luci, prevezena na sigurnu lokaciju u Riječkom zalivu i uništena, a akcija se nastavlja jer je potrebno proveriti da li je sve obavljeno prema planu.

ДЕТОНИРАНА ОГРОМНА МИНА У РИЈЕЦИ: Погледајте снимак - стуб воде се дигао у ваздух (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/PU primorsko-goranska

Načelnik Štaba civilne zaštite Grada Rijeke Hinko Mance izjavio je da akcija još nije završena jer je nakon što je mina uništena eksplozivom u 13,15 časova, potrebno obaviti sve provere, a očekuje se da će sve biti završeno za oko sat vremena.

Akcija je počela jutros u 06.09 sati kada su se u Rijeci oglasile sirene početka opasnosti, a minu su za tegljenje pripremili ronioci specijalne policije MUP-a.

Osim što su uoči akcije evakuisani stanari, u "crvenoj zoni" neposredne opasnosti oko riječke luke obustavljen je sav drumski, železnički, vazduhoplovni i pomorski saobraćaj, zatvoreni su svi privredni objekti, a zatvorene su i izmeštene železnička i autobuska stanica. 

Nakon završetka akcije biće oglašene sirene završetka opasnosti.  Posle toga, moglo bi da dođe do normalizacije saobraćaja i počne povratak evakuisanih stanara, dodao je Mance. 

BONUS VIDEO: SEVERNA KOREJA LANSIRALA DVE BALISTIČKE RAKETE - Odgovor na manevre SAD i Južne Koreje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije