POGLAVAR Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović posetio je Kozarac i pružio podršku imamu Amiru Mahiću koji je nedavno srpskog svetitelja Savu nazvao začetnikom fašizma, a Srpsku pravoslavnu crkvu - sektom.

Komentari (26)

Zoran Petrović

05.02.2023. 19:40

Ovako se stvaraju mržnje . Umesto osude , javnog i pismenog izvinjenja od dotičnog imama i muslimanske zajednice , ovde se relativizuje stvar , i što je još gore , a na ovom području normalno , niko ne preispituje sebe ili svoje ljude . Svako samo traži neka opravdanja za svoja dela. Zato i nema ovde mira. Tog malog što je imam . Da ima o od obraza kao što to i njihova vera traži , stao bi javno i izvinio se . A pošto nije , cela muslimanska zajednica tako gubi kredibilitet i poštovanje.

buki

05.02.2023. 19:42

Nije precizirao šta tačno fali bošnjačkoj zajednici u R.Srpskoj? Srpskoj zajednici u Federaciji ne fali ništa, jer je i nema. Srbi su etnički očišćeni, a povratak im je onemogućen. Možda bi tako trebalo rešiti i problem muslimana, pošto međunarodna zajednica nema primedbi na takav odnos prema Srbima?

Savo

05.02.2023. 19:49

Bosanski muslimani ili kako se danas sami zovu Bosnjaci, u stvarnosti su kolebljiviji dio hriscanskog svijeta/najveci dio srba/. Oni to dobro znaju i to je razlog netrpeljivosti prema sopstvenim korijenima.

Milli

05.02.2023. 19:54

Небитно је мишљење неког тамо муслиманског попа. Важније је како са таквим народом живети у принудној заједници? Свако на своју страну па наке мисли шта год хоће.

Marsovac

05.02.2023. 20:18

Nema sa njima suzivota,bez njih ce se lakse ziveti.Bolje je graditi odnose sa Hrvatima jer smo bliskiji nego ovi koji bi da vrate osmanlisko carstvo.

Prellee

05.02.2023. 20:18

Sve je ovo posljedica poslijeratnog razvoja situacije u BiH.Bosnjaci naucili da im se sve prasta pa nisu ni svjesni koliko svojim djelovanjem nanose stetu i uvredu drugom narodu, srpskom.Sami nisu izrasli da to shvate, jer im mrznja to ne dozvoljava. Trebali bi sami da shvate sta Srbima znaci Sveti Sava, kraljevic, graditelj Hilandara i Zice.Jos bi Bosnjaci to trebali postovati kad bi prihvatili zlocin koji su napravili njihovi sljedbenici islamske vjere i odsjekli mu glavu na Vracaru.Sveti Sava je nas Prosvjetitelj i SVETAC.Sada se nekom imamu, mrzitelju, treba sve to oprostiti, jer se "pokajao". Ja u to ne vjerujem, on zasluzuje kaznu.

Trt

05.02.2023. 20:53

Sekta koja je nastala 7 vekova pre vase sekte, koja je prepisala 50% iz starog zaveta a 48% iz biblije. Sekta gde mozez da prevaris i ubijes onog druge vere zbog koristi, i da bezis od te sekte po svetu, a u svetu da se zalazes za to od toga sto si pobegao. I naravno u toj sekti vam fali jedna rec. Ljubav. Izgleda da vam taj sto vam izmislio, tj prepisao sektu i ubedio vas da lupate glavom o beton, vas bas mrzeo. Vi niste ni sekta, vi sze izmisljena sekta

Srpski Vuk

05.02.2023. 21:04

Šta očekivati od ootomaka o ih koji su se priklonili osvajačima i koji su učestvovali u Turskim zločinima nad svojom doskorašnjom braćom i sestrama? Šta očekivati od onih koji se klanjaju nekom proroku koji je silovao dete od 9 godina?

Boza

05.02.2023. 21:09

Ne praviti mucenika od njega. Ako hocete da vas neko ceni morate i vi druge morate ceniti. Sta bi bolo da je neki pravoslavni svestenik rekao nesto slicno za Muhameda?

naranca

05.02.2023. 21:12

A zato je Musolini u svakom govoru pricao ''Da nije bilo Svetog Save ja ne znam sta bih radio''!!!!!!!!!!!!!!!!Sad mi je jasno...A da nije bilo Imama ja BiH bio neprosvecen

Pera

05.02.2023. 22:00

Zašto nas neki idioti vraćaju u začarani krug? Znaš da ćeš sa povrediš nekoga sa takvim rečima koje iskreno tebi ne mogu da koriste ništa. Jel ili Jer očekuješ da ti neko odgovori tako što će da pljuje tvoju svetinju. Ja neću sa blatim tvoju veru jer postoji veliki broj vernika koji su pošteni i pravi vernici. Vama dvojici koji treba da pozivate sve na mir, na ljubav, na veru samo ću da kažem da ste najveći ološ koji postoji.

Laki

05.02.2023. 22:11

Ovo dovoljno govori da svi treba da zive u svojoj drzavi. Svi muslimani u federaciju bih. Srpsku pripoiti Srbiju hrvatsku hercegovinu Hrvatskoj. Najgori muslimani su oni koji vode poreklo od srba a takvih je 99%

KORISNIK

05.02.2023. 22:19

Dobili nalog od britanaca da krenu, ništa se slučajno ne dešava. Brzo su zaboravili ratne strahote na koje se pozivaju svaki dan.Opametite se dok još ima vremena.