ŽENA SE UTOPILA U MILJACKI: Nakon nekoliko sati potrage, iz nabujale reke izvučeno telo

Novosti online

19. 01. 2023. u 08:23

NEŠTO iza 2 sata posle ponoći na poziv dežurnog operativnog Gorske službe spasavanja Kantona Sarajevo, Operativnog centra civilne zaštite Kantona Sarajevo, Operativnog centra civilne zaštite opštine Novi Grad Sarajevo, stigla je prijava da je mlađa ženska osoba doživela nesreću i pala u nabujalu reku Miljacku na Skenderiji.

ЖЕНА СЕ УТОПИЛА У МИЉАЦКИ: Након неколико сати потраге, из набујале реке извучено тело

Foto: Fejsbuk/GSS Novi Grad Sarajevo

- Odmah smo alarmirali dežurni tim GSS Novi Grad Sarajevo koji su vršili potragu za nestalom na teritoriji Opštine Novi Grad Sarajevo, tačnije u koritu reke Miljacke. U ispomoć su nam pritekle kolege iz GSS Kantona Sarajevo, Profesionalna vatrogasna brigada Kantona Sarajevo, te Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

U 3.58 časova smo u nabujaloj reci "Miljacka", nedaleko od Centra za edukaciju sport i rekreaciju "Safet Zajko", uočili telo na površini koje je nosila reka, nakon čega su spasioci pristupili izvlačenju beživotnog tela uz prisustvo i pomoć Policijskih službenika MUP KS na obalu reke gde je obavljen uviđaj - rekli su iz Gorske službe spasavanja Novi grad Sarajevo.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: VATROGASNE EKIPE U KOSOVSKOJ: Na terenu i pripadnici policije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna