HLEB U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Pojeftinjenje krajem godine

Tanjug

05. 11. 2022. u 18:44

MLINARI u Severnoj Makedoniji najavljuju pojeftinjenje hleba za oko 10 odsto krajem decembra ili početkom naredne godine.

ХЛЕБ У СЕВЕРНОЈ МАКЕДОНИЈИ: Појефтињење крајем године

Foto V. Ćirić

Mlinari su pozdravili odluku Vlade u Skoplju da obezbedi struju po pristupačnim cenama za proizvođače hrane, uz ocenu da će najviše koristi od toga imati građani, piše skopska "Večer".

Predsednik Grupacije mlinsko-pekarske industrije u Privrednoj komori Severne Makedonije Goran Mališić istakao je da je mlinska industrija u toj zemlji potpuno prestala s radom krajem septembra zbog visokih cena struje, ali da je nakon pojeftinjenja električne energije od sredine oktobra polako počela da radi .

-Da bi se olakšalo poslovanje mlinova, ali i pekara, trebalo je obezbediti više kreditnih sredstava u Razvojnoj banci od pet miliona evra namenjenih za privredu. Sada je cela mlinsko-pekarska industrija izložena većim troškovima kamata koji svakodnevno rastu u poslovnim bankama, što znači da se zalihe u mlinovima i pekarama održavaju na maksimalnom mogučem nivou, istakao je Mališić.

On je pozvao Vladu da podstakne namensku setvu žitarica na svim neobrađenim površinama kako bi se obezbedila hrana za stanovništvo i da bi Severna Makedonija postala samoodrživa i manje zavisna od uvoza.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku