DODIK PORUČIO: "Erdogan bi trebalo da bude primer onima sa Zapada"

Tanjug

06. 09. 2022. u 16:09

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je da je poseta turskog predednika Redžepa Tajipa Erdogana BiH važna i daje elan za rešavanje problema.

ДОДИК ПОРУЧИО: Ердоган би требало да буде пример онима са Запада

Milorad Dodik, Foto Tanjug

- Želim da istaknem pitanja o kojima je Erdogan govorio. Uvek izvršimo pomake, važna je stvar oko ličnih karata i mi to podržavamo kao i niz drugih pitanja, do toga da se formira zajednički tim između zemalja da se bave energetikom -  rekao je Dodik novinarima posle sastanka Predsedništva BiH sa predsednikom Turske.

Dodik je zahvalio predsedniku Turske na stavu da BiH sama treba da rešava unutrašnja pitanja, bez nametanja sa strane.

- Predsednika Erdogana doživljavam kao velikog lidera i državnika. Smatram da je to danas pokazao. Njegov odnos prema nama u BiH jeste sa emocijama i simpatijama, ali i sa pragmatizmom koji ukazuje na to kako treba rešavati stvari ovde u BiH - treba zajedno da donosimo najbolja moguća rešenja bez nametanja sa strane - rekao je Dodik, prenela je RTRS.

Istakao je da je Erdogan došao u BiH sa paketom pomoći bez političkih uslovljavanja.

- To je nešto što bi moglo da bude primer i za mnoge druge, a pogotovo one sa Zapada koji ovde dolaze pomalo besni da nam drže lekcije kako treba da organizujemo naše društvo. Prema pravilu, iza toga i takvih postupaka ostave nam nered koji treba da sređujemo dugo godina posle -  naveo je Dodik.

Dodik je zahvalio Erdoganu i što je uticao na to da se BiH obezbedi đubrivo iz Turske kako poljoprivredna proizvodnja ne bi bila ugrožena.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako "bastion" uništava ciljeve na moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!