UBISTVO U HRVATSKOJ: Italijanka nađena sa stravičnim povredama, umrla u bolnici

Novosti online

19. 08. 2022. u 00:12

STRAVIČAN zločin dogodio se pred jutro u Zakinjima nadomak Umaga. Istarska policija je, oko 4.55 sati primila poziv Hitne pomoći, da su intervenisali u apartmanu u Zakinjima, u kojem su pronašli teško povređenu 40-godišnju ženu iz Italije.

УБИСТВО У ХРВАТСКОЈ: Италијанка нађена са стравичним повредама, умрла у болници

Foto: EPA

Uprkos naporima lekara, žena je umrla sat vremena kasnije, jer su povrede, koje je imala, bile stravične. Prema nezvaničnim informacijama s mesta događaja, navodno se sve odigralo u apartmanu, u kojem su boravili gosti, 40-godišnjakinja sa 30-godišnjim prijateljem, i oni su se kontinuirano, prethodnih dana, glasno svađali.

Kako se saznaje od osoba upućenih u problematiku, unazad desetak godina, žena sa svojim suprugom dolazi na tu lokaciju na letovanje, pa se i sprijateljila s vlasnicima kuće. Nedavno je došla s deset godina mlađim prijateljem, takođe Italijanom, da mu pokaže apartman kako bi iduće godine rešio smeštaj i letovanje.

- Pod stresom sam i šokirana. Zaspala sam, i negde oko 2.30 sati noćas, probudila me buka u apartmanu iznad. Ona je vikala, ali nisam razaznala šta tačno govori, jer sam se taman probudila. Krenula sam polako stepenicama gore jer sam bolesna, i tada sam čula strahovito lupanje i pucanje stakla. Videla sam razbijena vrata i staklo svuda, brzo je i Hitna došla. Zvala sam joj muža da požuri da dođe jer se dogodila velika tragedija. Ostao je zatečen. I zamislite, tek za tri dana otprilike može da dođe, jer se, kako mi je kazao, zbog posla nalazi u Ukrajini - rekla je za Jutarnji kratko članica porodice vlasnika kuće.

Iz PU istarske kažu da su uhapsili 30-godišnjeg državljanina Italije, kojeg dovode u vezu s tom tragedijom, i da se on trenutno nalazi na kriminalističkom istraživanju. Koji je bio okidač da svađa preraste u ubistvo, još se utvrđuje.

Takođe, nije još poznato ni je li u vreme zločina osumnjičeni bio pod uticajem alkohola ili opijata.

(Jutarnji list)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

KRSTIĆI STRADALI ZBOG TUĐE OBESTI: Detalji saobraćajne nesreće kod Mostara, lekari se bore za život devojčice (3)