GORAN (42) JE REKAO "IDEM NAPRED" I NESTAO U VATRI: Tuga za hrvatskim vatrogascem, iza sebe ostavio ženu i dvoje dece, mlađe ima tri meseca

Novosti online

02. 08. 2022. u 00:38

VATROGASAC Goran Komlenc (42) stradao je gaseći požar kod Dubrovnika.

ГОРАН (42) ЈЕ РЕКАО ИДЕМ НАПРЕД И НЕСТАО У ВАТРИ: Туга за хрватским ватрогасцем, иза себе оставио жену и двоје деце, млађе има три месеца

Foto: Printskrn/Jutjub

Iako još zvanično nema podataka kako je došlo do pogibije dubrovačkog vatrogasca, nezvanično - Goran je život izgubio nakon što se našao u vatrenom obruču. Kako se saznaje od vatrogasaca, izdat je nalog za povlačenjem nakon čega se cela grupa povukla, izuzev nesrećnog oca dvoje dece. Goran, iz zasad još neutvrđenih razloga, to nije uspeo, pa ga je, bukavlno progutala vatra.

Komlenac je bio profesionalni vatrogasac duže od dve decenije, a pre toga bio je i član DVD-a Orašac. Požar u kojem je izgubio život izbio je upravo u njegovom mestu, na području Orašac-Gromače kod Zatona Dubrovačkog, a gasilo ga je više od stotinu vatrogasaca i četiri kanadera.

Iza sebe je ostavio suprugu, dete od tri godine i pre tri meseca rođenu devojčicu. Opisuju ga kao čoveka koji je živeo za porodicu i vatrogasce, redovno je učestvovao u vatrogasnim takmičenjima u kojima je neretko i pobeđivao.

Goranovi kolege su u šoku i kroz suze samo govore da je bio veliki pozitivac, sjajan čovek i vatrogasac. Komandant Javne vatrogasne trupe Dubrovački vatrogasci Stjepko Krilanović izjavio je kako je situacija na terenu danas solidna.

- Znate, veći je problem od požara sada atmosfera u jedinici, vlada neka letargija, ne znam kako ću podići ljudstvo - priznao je Krilanović i prisetio se poslednjih reči Gorana Komlenca, s kojim su se kolege čule zadnji put juče između 13.30 i 14 sati:

- Rekao je "Ja idem napred, pokušaću da ga prigasim..." - kaže komandant Krilanović.

Nezvanično se saznaje da je Goran Komlenac juče oko 12.20 sati, čim je primetio požar, odmah krenuo na teren da vidi šta se može učiniti. Sa sobom je navodno poneo voki-toki, ali je u jednom trenutku s njim prekinuta veza.

Vatrogasci su za kolegom bezuspešno tragali celo nedeljno poslepodne, a i brojni pokušaji da ga dozovu telefonom redom su propali.

(Jutarnji list)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)